Betekent een verkeersovertreding een strafblad?

Betekent een verkeersovertreding een strafblad?

Over het algemeen hoeft u niet bang te zijn voor een strafblad als u een verkeersovertreding heeft gemaakt. Strafbare feiten in het verkeer worden meestal afgehandeld met een boete. Onder het strafrecht vallen wel zwaardere verkeersovertredingen, waarvoor een strafbeschikking gegeven wordt. Hierdoor krijgt u een strafblad. Dit is bijvoorbeeld het geval als u een ernstige verkeersovertreding gemaakt heeft of deze overtreding herhaalt.

Verkeersovertreding strafblad

U ontvangt een strafbeschikking van het Openbaar Ministerie als u tussen de 30 en 50 km per uur te hard gereden heeft. Deze overtreding komt op uw strafblad te staan. Reed u te hard op de snelweg? Dan geldt dat u een strafbeschikking krijgt als u tussen de 40 en 50 km per uur te hard gereden heeft. U kunt in verzet tegen een strafbeschikking. Onze gespecialiseerde advocaten helpen u hier graag bij.

Geen strafblad verkeersboete

Heeft u minder dan 30 km per uur de maximale toegestane snelheid overschreden? Dan zult u slechts een boete moeten betalen. U krijgt voor een dergelijke snelheidsovertreding nog geen strafblad.

Verkeersboete strafblad

Als u meer dan 30 km per uur te snel rijdt, krijgt u een strafbeschikking. Deze beschikking bestaat hoogstwaarschijnlijk uit een geldboete en komt op uw strafblad te staan. Hetzelfde geldt indien u meer dan 40 km per uur te snel rijdt op de snelweg.

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Juridisch advies nodig?

Wilt u weten wat de gevolgen zijn van de verkeersovertreding die u gemaakt heeft? Neem dan direct contact op met één van onze strafrechtadvocaten. Als u het formulier instuurt, wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Strafrechtadvocaat uit eigen regio

Onze gespecialiseerde strafrechtadvocaten staan u graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. U vindt ons bijvoorbeeld in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, Zwolle, Lelystad, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Assen en nog veel meer. We zijn telefonisch bereikbaar via 088 – 1810 349.

Meer weten over verkeersovertreding strafblad?

Lees meer over bijvoorbeeld:

Artikelen

Strafrecht

Tbs, wat betekent dat?

Als u te maken krijgt met de term tbs (terbeschikkingstelling) heeft u wellicht baat bij een gesprek met een strafrechtadvocaat. Zo komt u snel meer te weten over de betekenis op uw persoonlijke situatie. Dit is een maatregel die wordt opgelegd aan veroordeelden die voor een deel of helemaal ontoerekeningsvatbaar verklaard zijn, bijvoorbeeld doordat ze lijden aan een psychiatrische stoornis. Het gevaar voor recidive is bij veroordeelden ook hoog. Soms wordt het ook gecombineerd met een gevangenisstraf, namelijk als een misdaad een veroordeelde wel voor een deel aangerekend kan worden. Tbs kan opgelegd worden met bevel tot verpleging maar ook onder voorwaarden. In het eerste geval wordt een veroordeelde in een tbs-kliniek opgenomen. Wilt u weten wat tbs betekent voor een afzonderlijke of persoonlijke situatie? Door het formulier op te sturen komt u snel in contact met een strafrechtadvocaat bij u in de buurt.

Strafrecht

Katvanger

Katvanger, money mule en geldezel zijn allemaal woorden voor personen die door criminelen aangetrokken worden om onder andere hun pincode of pinpas af te geven. In sommige gevallen krijgen die personen daar betaald voor. Over het algemeen verkeren dergelijke katvangers in financiële problemen en daarom geven zij hun handtekening en naam tegen een betaling af. Maar kan een rechter een katvanger strafrechtelijk vervolgen? En welke vormen zijn er? Op deze pagina leest u hier meer over.

Strafrecht

Levenslang, wat houdt dat in Nederland in?

Straffen in Nederland bestaan in verschillende gradaties. Na een arrestatie is er soms is er sprake van een boete, een taakstraf of een gevangenisstraf. Een strafrechtadvocaat informeert u graag over uw mogelijkheden en perspectieven bij de verschillende straffen. In dit blog behandelen wij in het bijzonder levenslang in Nederland.

Strafrecht

Betekent een verkeersovertreding een strafblad?

Over het algemeen hoeft u niet bang te zijn voor een strafblad als u een verkeersovertreding heeft gemaakt. Strafbare feiten in het verkeer worden meestal afgehandeld met een boete. Onder het strafrecht vallen wel zwaardere verkeersovertredingen, waarvoor een strafbeschikking gegeven wordt. Hierdoor krijgt u een strafblad. Dit is bijvoorbeeld het geval als u een ernstige verkeersovertreding gemaakt heeft of deze overtreding herhaalt.

Strafrecht

Mensensmokkel

Het is de afgelopen jaren veel in het nieuws geweest. Iedereen kent de beelden wel van vluchtelingen in kleine bootjes gepropt, dobberend op de oceaan. Of de nieuwsberichten over doden achterin een vrachtwagen. Vaak zit hier mensensmokkel achter. Wat is mensensmokkel precies? Wij vertellen u er graag meer over!

Strafrecht

Wanneer mag mijn telefoon worden afgetapt?

Ook wanneer u verdacht wordt van een misdrijf, heeft u rechten die de politie moet waarborgen. Deze rechten, en regels om deze veilig te stellen, zijn opgenomen in de wet. Zo mag niet zomaar uw telefoon worden afgetapt. Onze strafrechtadvocaten kunnen ervoor zorgen dat u beschermd blijft en uw rechten niet geschonden worden, ook en júist als u verdachte bent in een zaak.

Strafrecht

Inbeslagname

In bepaalde situaties kan en mag de politie voorwerpen van u in beslag nemen. Denk bijvoorbeeld aan een auto. Wij kunnen ons voorstellen dat u met vragen zit als uw voorwerp in beslag is genomen. Na het lezen van dit artikel weet u alles over inbeslagname en wat u hiertegen kunt doen!

Strafrecht

Adolescentenstrafrecht; wat houdt het in?

Vanaf 1 april 2014 is er de wet adolescentenstrafrecht. Deze vorm van jeugdstrafrecht geldt voor jongeren van 16 tot 23 jaar. De achterliggende gedachte is dat het adolescentenstrafrecht de overgang van jeugd- naar volwassenenstrafrecht soepeler laat verlopen.

Strafrecht

Lachgas verboden per 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 geldt er een nationaal lachgasverbod. Lachgas staat vanaf deze datum op lijst II van de Opiumwet, wat inhoudt dat het bezit en de verkoop ervan in beginsel verboden zijn. Ook is het dan niet meer toegestaan om het middel binnen of buiten Nederlands grondgebied te brengen.

Strafrecht

Kritiek op strafbeschikking

Sinds 2008 mag het Openbaar Ministerie (OM) in feite op de stoel van de rechter zitten. Het OM kan namelijk zelf straffen opleggen om de rechters te ontlasten. Dit is de strafbeschikking. Zie ook ons artikel over de strafbeschikking! Er is veel kritiek geweest op de strafbeschikking door het OM. Een van de kritiekpunten was dat dat de officier van justitie strenger strafte dan de rechter.

Veelgestelde vragen verkeersovertreding strafblad

Voor welke snelheidsovertreding krijg ik een strafblad?

U krijgt een strafblad als u meer dan 40 km per uur te hard rijdt op de snelweg of meer dan 30 km per uur te hard rijdt op een andere weg.

Welke verkeersovertredingen leveren een strafblad op?

Bij de volgende verkeersovertredingen krijgt u een strafblad:

  • Onverzekerd rijden;
  • Gevaarlijk rijgedrag;
  • Rijden zonder rijbewijs (misdrijf);
  • Rijden onder invloed (misdrijf).

Levert een strafbeschikking een strafblad op?

Als u een zware verkeersovertreding begaat, kan de Officier van Justitie een strafbeschikking opleggen. In de meeste gevallen is de strafbeschikking een geldboete. Dit wordt gedocumenteerd en hierdoor krijgt u dus een strafblad.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349