Deelname criminele organisatie

Deelname criminele organisatie

Als u verdacht wordt van deelname aan een criminele organisatie, of een vereniging waar u lid van bent onderwerp is van onderzoek door justitie, is het belangrijk dat u contact opneemt met een goede strafrechtadvocaat. Als een rechter oordeelt dat deelname bewezen is, kunt u namelijk gevangenisstraf opgelegd krijgen zonder dat een ander strafbaar feit bewezen is. Een strafrechtadvocaat kan u bijstaan tijdens uw gehele procedure en u helpen een goede strategie te formuleren. In veel gevallen kan dit op pro deo basis.

Wanneer is er sprake van deelname criminele organisatie?

Deelname ontstaat wanneer een verdachte aandeel heeft in de organisatie door werkzaamheden te verrichten, of de organisatie financieel ondersteunt. Een criminele organisatie heeft volgens de wet als doel het plegen van misdaden. Daarnaast moet er sprake zijn van een zekere structuur, organisatiegraad en samenwerkingsverband op langere termijn.

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Voorbeelden criminele organisaties

  • Jeugdbendes
  • Drugsbendes
  • Terroristische organisaties

Straf deelname criminele organisatie

Artikel 140 van het wetboek voor strafrecht stelt dat de maximumstraf voor deelname aan een criminele organisatie 6 jaar gevangenisstraf, of een geldboete van de 5e categorie bedraagt. Bij het opleggen van een straf houdt de rechter echter altijd rekening met de omstandigheden. Een ervaren advocaat kan u een indicatie geven van de straf die u, mocht het komen tot een veroordeling, kunt verwachten. Uiteindelijk is het echter de rechter die beslist en het vonnis velt.

Contact met een strafrechtadvocaat

Voor een optimale voorbereiding en maximale strafbeperking, is een goede advocaat van essentieel belang. Wanneer u uw gegevens achterlaat via het contactformulier, zal een ervaren strafadvocaat uiterlijk de volgende werkdag nog contact met u opnemen. In een geheel vrijblijvend gesprek zal deze aangeven wat hij of zij voor u kan betekenen en of u op pro deo basis kunt worden bijgestaan. U kunt ook met ons bellen door te klikken op de button hieronder.

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een strafrechtadvocaat?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat, omdat het afhangt van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt. U hoeft dan slechts een kleine bijdrage te betalen.

Is een strafrechtadvocaat verplicht?

Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het verstandig om wel een advocaat in te schakelen. Het strafrecht is zeer ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Onze advocaten beschikken over de juiste kennis en staan u dan ook graag bij!

Heeft een strafrechtadvocaat beroepsgeheim?

Ja, een strafrecht advocaat moet zich houden aan het beroepsgeheim. Dit betekent dat de advocaat niet openbaar mag maken wat de cliënt hem of haar vertelt, tenzij dit nodig is om de cliënt te verdedigen.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349