Diefstal advocaat

Diefstal

Als u verdacht wordt van een diefstal, is het belangrijk dat u wordt bijgestaan door een ervaren strafrechtadvocaat. Deze zal samen met u een strategie bepalen en u bijvoorbeeld adviseren om al dan niet gebruik te maken van uw zwijgrecht. Dé Strafrechtadvocaat is een samenwerking van ervaren strafrechtadvocaten door heel Nederland. Als u uw gegevens bij ons achterlaat, weet u zo zeker dat u wordt geholpen door een ervaren strafrechtadvocaat uit uw eigen regio. Het is ook mogelijk dat uw minderjarige zoon of dochter wordt verdacht van diefstal. Een jeugdrechtadvocaat kan dan hulp bieden!

Diefstal

Het wetboek van strafrecht plaatst diefstal onder de noemer misdrijven. In artikel 310 wetboek van strafrecht staat uitgelegd wat diefstal is:

“Hij die enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort wegneemt, met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen“.

Twee smaken: eenvoudig of gekwalificeerd

In het recht wordt er onderscheid gemaakt tussen eenvoudige en gekwalificeerde diefstal.

Eenvoudig

Er is sprake van een eenvoudige diefstal als er enkel een eigendom is gestolen, dus bij winkeldiefstal, zakkenrollen, en dit soort vergrijpen.

Gekwalificeerd

Bij een gekwalificeerde diefstal is naast de diefstal sprake van strafverzwarende omstandigheden. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van wapens tijdens een gewapende overval of het binnendringen van een privéterrein tijdens een inbraak. Ook het plegen met twee of meer personen, of ’s nachts, kan wordt aangemerkt als strafverzwarende omstandigheid.

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Straffen

Een strafoplegging is maatwerk, de rechter houdt rekening met de omstandigheden van zowel het slachtoffer als de dader. Er zijn strafvermeerderende en strafverminderende omstandigheden zoals de waarde van het goed. De maximumstraf die wordt opgelegd bij een diefstal hangt onder meer af van de vraag of er sprake is van een eenvoudige, of gekwalificeerde diefstal. In geval van recidive legt een rechter over het algemeen een hogere straf op.

Straf bij eenvoudig

De maximale strafeis voor eenvoudige diefstal is vier jaar gevangenisstraf of een geldboete van € 20.000. De rechter kan ook kiezen om in plaats van een boete of gevangenisstraf (deels) een werkstraf op te leggen.

Straf bij gekwalificeerd

De maximale straf voor een gekwalificeerde diefstal is hoger dan bij een eenvoudige diefstal, te weten zes jaar gevangenisstraf en geldboete van € 75.000. Het gebruik van geweld kan deze straf doen oplopen tot negen jaar. Bij dodelijk geweld geldt een maximumstraf van 15 jaar.

  • Eenvoudig: 4 jaar
  • Gekwalificeerd: 6 jaar
  • Dodelijk slachtoffer: 15 jaar

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Hulp van een ervaren strafrechtadvocaat

Een goede verdediging is in dit geval van groot belang. Onze ervaren strafrechtadvocaten kunnen u bijstaan op basis van toevoeging, of op betaalde basis. Op basis van een toevoeging houdt in dat de strafrechtadvocaat werkt op pro deo basis. Op onze zusterwebsite kunt u nagaan of u in aanmerking komt voor een toevoeging. U vindt de informatie hier terug: ‘Kosten pro deo advocaat‘.

Wanneer u contact met ons opneemt, belt de aan u gekoppelde strafrechtadvocaat u uiterlijk de volgende werkdag terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. U kunt ook het contactformulier invullen.

Soortgelijke misdrijven

Andersoortige misdrijven

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een strafrechtadvocaat?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat, omdat het afhangt van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt. U hoeft dan slechts een kleine bijdrage te betalen.

Is een strafrechtadvocaat verplicht?

Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het verstandig om wel een advocaat in te schakelen. Het strafrecht is zeer ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Onze advocaten beschikken over de juiste kennis en staan u dan ook graag bij!

Heeft een strafrechtadvocaat beroepsgeheim?

Ja, een strafrecht advocaat moet zich houden aan het beroepsgeheim. Dit betekent dat de advocaat niet openbaar mag maken wat de cliënt hem of haar vertelt, tenzij dit nodig is om de cliënt te verdedigen.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349