Drugsmisdrijf advocaat

Drugsmisdrijf

Regelmatig verschijnt er een nieuwsbericht gerelateerd aan het onderwerp drugs. Een voorbeeld zijn de talloze onderscheppingen van drugs door de douane in de haven van Rotterdam. Drugs is in Nederland een booming business!

Het is daarom goed om te weten wat u moet doen als u bent aangehouden vanwege drugs. Of als u een verdachte bent in een drugszaak en een dagvaarding heeft ontvangen in verband met een drugsmisdrijf. Het is raadzaam om juridische bijstand in te schakelen. Wij kunnen u daarbij helpen. Als u het contactformulier invult wordt u uiterlijk de volgende werkdag teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat bij u in de regio.

Wat is een drugsmisdrijf?

Een antwoord op deze vraag is terug te vinden in de Opiumwet. Deze wet stelt bepaalde handelingen gerelateerd aan drugs strafbaar en is erg duidelijk. Het komt erop neer dat bepaalde handelingen met bepaalde middelen verboden en dus strafbaar zijn.

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Welke handelingen?

In artikel 2 van de Opiumwet staat dat het verboden is middelen:

 • binnen of buiten het grondgebied van Nederland te brengen
 • te telen, te bereiden, te bewerken, te verwerken, te verkopen, af te leveren, te verstrekken of te vervoeren
 • aanwezig te hebben
 • te vervaardigen

Kortom, veel handelingen die met drugs te maken hebben zijn verboden. Maar hoe zit het met drugs gebruiken? Een handeling die niet als zodanig wordt genoemd in de wettekst. Om drugs te gebruiken moet het in bezit zijn van de gebruiker. Het aanwezig hebben van drugs is strafbaar en is voldoende om vervolgd te worden.

Welke middelen?

De Opiumwet maakt gebruik van een tweetal lijsten:

 1. Richtlijn voor strafvordering Opiumwet, softdrugs
 2. Richtlijn voor strafvordering Opiumwet, harddrugs

In deze lijsten worden veel soorten drugs (o.a. verdovende middelen, slaapmiddelen, psychotrope) teruggevonden: XTC, heroïne en cocaïne etc.

Schakel een ervaren advocaat in

Uit bovenstaande blijkt dat er al snel sprake is van een drugsmisdrijf. U moet zich dan ook niet bezwaard voelen om contact met ons te zoeken voor juridische bijstand. Bij ons zijn meerdere ervaren strafrechtadvocaten aangesloten die u graag bijstaan. Of u vult het contactformulier in of u drukt op onderstaande button om telefonisch contact met ons te leggen. De kosten van de juridische bijstand zijn minimaal of zelfs nihil. Hoe dat kan? De aangesloten strafrechtadvocaten werken tevens op basis van pro deo. Wilt u nagaan of u in aanmerking komt voor een pro deo strafrechtadvocaat? Klik dan hier.

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een strafrechtadvocaat?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat, omdat het afhangt van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt. U hoeft dan slechts een kleine bijdrage te betalen.

Is een strafrechtadvocaat verplicht?

Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het verstandig om wel een advocaat in te schakelen. Het strafrecht is zeer ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Onze advocaten beschikken over de juiste kennis en staan u dan ook graag bij!

Heeft een strafrechtadvocaat beroepsgeheim?

Ja, een strafrecht advocaat moet zich houden aan het beroepsgeheim. Dit betekent dat de advocaat niet openbaar mag maken wat de cliënt hem of haar vertelt, tenzij dit nodig is om de cliënt te verdedigen.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
 • Binnen 24 uur.
 • Gratis en vrijblijvend.
 • Specialist uit uw regio.
 • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
 • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
 • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349