Drugs dealen straf: alles wat u moet weten!

In dit artikel bespreken wij de straf voor drugs dealen in Nederland. Als u wordt verdacht van drugshandel en moet voorkomen bij de politie (bijvoorbeeld een verhoor), is het van groot belang om te worden bijgestaan door een ervaren strafrechtadvocaat. Samen met uw advocaat kunt u een strategie bepalen voor uw procedure. Wanneer u uw gegevens invult via het contactformulier op deze pagina, zal een ervaren strafrechtadvocaat uit uw eigen regio vrijblijvend telefonisch contact (uiterlijk de volgende werkdag) met u opnemen.

Drugshandel straf

Onder drugshandel wordt verstaan het telen, bereiden, bewerken, verwerken, verkopen, afleveren, verstrekken, vervoeren en vervaardigen van soft- en harddrugs. Met uitzondering van coffeeshops, waarbij de verkoop van softdrugs is gedoogd door de overheid.

Gevangenisstraf voor drugs dealen

Drugs dealen in Nederland is strafbaar. Omdat drugshandel vaak voorkomt, wordt er bij het bepalen van de strafmaat gebruikgemaakt van een puntensysteem. Een rechter houdt echter altijd rekening met de omstandigheden. Zo kan de uiteindelijke straf lager of hoger liggen dan op basis van het puntensysteem verwacht mag worden. Elk punt staat voor een boete van € 58 (softdrugs) of € 29 (harddrugs), 2 uur taakstraf of 1 dag gevangenisstraf. Het aantal punten is afhankelijk van het soort drugs (softdrugs of harddrugs) en de hoeveelheid.

Direct contact met strafrechtadvocaat

Bovenstaande straffen zijn richtlijnen. Een goede verdediging kan leiden tot een lagere straf, of zelfs vrijspraak als er te weinig rechtsgeldig bewijsmateriaal is. Onze strafrechtadvocaten kunnen u daarbij helpen en weten alles over drugs dealen straf. Wanneer u uw gegevens achterlaat via het contactformulier zult u uiterlijk de volgende werkdag nog worden teruggebeld door een strafrechtadvocaat. U kunt ook telefonisch contact opnemen met ons. Bel naar 088 – 1810 349 of klik dan op button hieronder.

Bent u bang voor hoge kosten? Dit hoeft niet het geval te zijn. Onze aangesloten strafrechtadvocaten werken ook op basis van pro deo. Dit betekent dat de kosten minimaal of nihil zullen zijn. Op onze zusterwebsite vindt u meer informatie hierover: ‘Kosten pro deo advocaat‘.

Advocaat uit eigen regio

Onze gespecialiseerde advocaten staan u graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. U vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar u ook woont, bij ons vindt u een advocaat bij u in de buurt die specialist is in zaken wat betreft strafrecht.

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen drugs dealen straf

Hoeveel kost een advocaat?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat. Vaak hangt het af van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt. De overheid betaalt de advocaat dan.

Is een advocaat verplicht?

Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het niet onverstandig om wel een advocaat in de arm te nemen. Het strafrecht is erg ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Alleen advocaten beschikken over deze kennis.

Vanaf hoeveel gram is het bezitten van softdrugs strafbaar?

Het is strafbaar wanneer u meer dan 5 gram softdrugs bezit.

Wat is de minimale straf voor het bezitten van softdrugs?

De minimale straf is een boete van €75 wanneer u niet meer dan 30 gr. bezit en het de eerste keer is.

Wat is de maximale straf voor het bezitten van softdrugs?

Tot 500 gr. is de maximale straf 100 uur taakstraf of 7 weken gevangenisstraf. Deze straffen gelden als u meermaals bent aangehouden vanwege het bezit van softdrugs. Bij meer dan 500 gr. bezit valt het niet meer onder bezit maar onder handel.

Wat is de minimale straf voor het bezitten van harddrugs?

De minimale straf is afstand en onttrekking van het verkeer. Dit betekent dat u de drugs moet inleveren bij de politie.

Wat is de maximale straf voor het bezitten van harddrugs?

De maximale straf is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden. Deze straffen gelden als u meermaals bent aangehouden vanwege het bezit van harddrugs.

Wat is de maximale straf voor drugshandel in harddugs?

In Nederland is er geen maximum straf voor het handelen in harddrugs. Wanneer u meerdere malen meer dan 10kg harddrugs heeft verhandeld, dan zal de rechter maatwerk leveren. Deze straf kan dus ook meer zijn dan 5 jaar.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349