Drugssmokkel

Drugssmokkel

Als u, of een bekende van u, verdacht wordt van drugssmokkel is het van groot belang dat u wordt bijgestaan door een ervaren strafrechtadvocaat. Alle advocaten die aangesloten zijn bij Dé Strafrechtadvocaat hebben ruime ervaring met het bijstaan van verdachten van drugsgerelateerde delicten. Neem contact op via ons contactformulier en wij koppelen u aan een strafrechtadvocaat uit uw eigen regio. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen door de klikken op de button onderaan de pagina.

Drugssmokkel

In Nederland is de handel, import en export van drugs verboden. Het smokkelen van drugs vindt plaats door het vervoeren daarvan. Verwar drugssmokkel niet met drugshandel!

Straf voor drugssmokkel

Omdat drugssmokkel een vaak voorkomend delict is, wordt bij het bepalen van de strafmaat gebruikgemaakt van een puntensysteem. Een rechter houdt echter altijd rekening met de omstandigheden. Zo kan de uiteindelijke straf lager of hoger liggen dan op basis van het puntensysteem verwacht mag worden. Bovendien kan een ervaren strafrechtadvocaat17 een indicatie van de strafmaat afgeven, maar uiteindelijk beslist de rechter. Elk punt staat voor een boete van € 29 (harddrugs), 2 uur taakstraf of 1 dag gevangenisstraf. De maximale boete bedraagt € 82.000,- en de gevangenisstraf bedraagt maximaal 12 jaar.

Drugssmokkel in het buitenland

In het buitenland bestaat vaak geen onderscheid gemaakt tussen softdrugs en harddrugs. De straffen voor smokkel vallen dus ook vaak hoger uit. Als u of een bekende van u is aangehouden in het buitenland dan vindt vervolgens plaats volgens het lokale strafrecht. U heeft dan ook de hulp nodig van een strafrechtadvocaat uit dat land die op de hoogte is van alle geldende regels.

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Contact met een ervaren strafrechtadvocaat

Neem vandaag nog contact op met onze ervaren strafrechtadvocaten, zodat zij u kunnen helpen uw straf te beperken. Dé strafrechtadvocaat is een samenwerkingsverband van verschillende advocatenkantoren door Nederland. U wordt dus altijd bijgestaan door een gespecialiseerde strafrechtadvocaat in uw eigen regio. Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op te door te klikken op de button!

​Pro deo basis

De strafrechtadvocaat kan mogelijk op pro deo basis voor u aan de slag. Dus dan U hoeft niet bang te zijn voor hoge kosten. Lees hier meer over de kosten van een pro deo advocaat en bekijk of u in aanmerking komt voor zo’n advocaat.

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen over drugssmokkel

Wat is de straf voor drugssmokkel?

In Nederland staat een straf van maximaal 12 jaar gevangenisstraf of een boete van maximaal €82.000 op de handel, import en export van drugs.

Hoeveel coke mag je op zak hebben?

Voor persoonlijk gebruik is bij softdrugs zoals hasj of wiet maximaal een halve gram toegestaan. Ook bij harddrugs zoals cocaïne of XTC is maximaal een halve gram toegestaan.

Wat zijn legale drugs?

Dit betekent dat deze drugs niet op de Opiumwet staan, maar onder de warenwet vallen. Voorbeelden hiervan zijn alcohol, tabak en cafeïne. Ook voor legale drugs bestaan er wel wetten en regels zoals bijvoorbeeld leeftijdsgrenzen.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349