Hennepkwekerij

Hennepkwekerij

Als u verdachte bent van het houden van hennepteelt (een hennepkwekerij) of andere drugsdelicten, kan een ervaren strafrechtadvocaat helpen uw eventuele straf te beperken. Tevens dient u als eigenaar of verhuurder van de opgerolde wietplantage rekening te houden met mogelijke civiele procedures. Vaak zal de energieleverancier proberen de kosten van de afgetapte stroom op u te verhalen. Onze advocaten kunnen u helpen bij alle procedures.

Hennepkwekerij is verboden

In Nederland is de teelt van wietplanten verboden. Hoewel hennep (cannabis) niet hetzelfde is als wiet, is de teelt van hennep ook verboden in Nederland. Dit blijkt uit artikel 3 van de Opiumwet. Dit betekent niet dat bij het telen van 1 wiet of hennepplant de teler strafrechtelijk wordt vervolgd. De politie kan alleen overgaan tot vervolging als de teler meer dan 5 planten teelt. Bij minder dan 5 planten neemt de politie de planten in beslag, dan is er namelijk sprake van eigen gebruik door de teler.

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Straf hennepkwekerij

Omdat betrokkenheid bij een hennepkwekerij geregeld voorkomt, zijn er duidelijke richtlijnen vastgesteld voor de strafmaat. Deze zijn vastgelegd in de zogenaamde oriëntatiepunten voor straftoemeting. Hieruit blijkt o.a. dat de politierechter altijd rekening houdt met strafverzwarende en straf verminderende factoren. Een goede verdediging is dus belangrijk!

Waar houdt de rechter rekening mee?

Er zijn zes oriëntatiepunten:

 1. Rol bij de hennepkwekerij;
 2. Professionaliteit van de hennepkwekerij;
 3. Aantal hennepplanten (inclusief stekjes);
 4. Aantal oogsten;
 5. Wel of geen sprake van illegaal stroom aftappen;
 6. Wel of geen eerder contact met justitie

Strafrechtadvocaat uit eigen regio

Onze gespecialiseerde advocaten staan u graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. U vindt bijvoorbeeld een wiet advocaat in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht of Apeldoorn. Waar u ook woont, bij ons vindt u een advocaat bij u in de buurt die specialist is in strafrechtzaken. Indien u in aanmerking komt voor toevoeging, werkt de strafrechtadvocaat op pro deo basis. Neem contact met ons op door ons formulier in te vullen of bel ons op 088 – 1810 349. U kunt ook gebruik maken van onderstaande button.

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen hennepkwekerij

Wat is de straf voor hennepkwekerij?

De straf hangt af van de hoeveelheid die u gekweekt heeft. Pas vanaf 5 planten kan de politie overgaan tot vervolging. Bij minder dan 5 planten kan de politie de planten alleen in beslag nemen.

Hoe lang zit u vast voor hennepkwekerij?

Op de illegale teelt van hennep staat een maximale gevangenisstraf van 3 jaar, maar er wordt altijd naar de omstandigheden van het geval gekeken.

Hoeveel gram wiet mag u in uw huis hebben?

Maximaal 5 gram cannabis.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
 • Binnen 24 uur.
 • Gratis en vrijblijvend.
 • Specialist uit uw regio.
 • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
 • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
 • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349