De Strafrechtadvocaat https://www.de-strafrechtadvocaat.nl Direct hulp van een strafrechtadvocaat Wed, 24 May 2017 04:01:28 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8 https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/wp-content/uploads/2015/09/cropped-Strafrechtadvocaat-favicon-32x32.png De Strafrechtadvocaat https://www.de-strafrechtadvocaat.nl 32 32 Wat houdt een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) precies in? https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/wat-houdt-een-vog-verklaring-omtrent-het-gedrag-precies-in/ Thu, 26 Jan 2017 14:56:40 +0000 https://de-strafrechtadvocaat.nl/?p=3719 Een Verklaring Omtrent het Gedrag wordt zonder opmerkingen afgegeven als u nooit eerder beschuldigd of veroordeeld bent voor een misdrijf. Heeft u vragen over uw VOG of bent u het niet eens met de afgegeven verklaring? Dan kunt u gebruikmaken van één van onze strafrechtadvocaten met expertise op dit gebied. Een VOG (Verklaring Omtrent het […]

The post Wat houdt een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) precies in? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
Een Verklaring Omtrent het Gedrag wordt zonder opmerkingen afgegeven als u nooit eerder beschuldigd of veroordeeld bent voor een misdrijf. Heeft u vragen over uw VOG of bent u het niet eens met de afgegeven verklaring? Dan kunt u gebruikmaken van één van onze strafrechtadvocaten met expertise op dit gebied.

Een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) is een document waarin staat dat gedrag uit het verleden niet bezwaarlijk kan zijn voor het vervullen van een bepaald beroep of een specifieke functie in de maatschappij. Het gaat dan bijvoorbeeld om situaties waarin u gaat werken met kinderen of jongeren, patiënten of waarin u vertrouwelijke gegevens moet verwerken. Een VOG kan een werkgever in zulke gevallen extra zekerheid geven. Er wordt daarom naar uw verleden gekeken. Er wordt bijvoorbeeld onderzocht of u met justitie in aanraking bent gekomen en waarvoor dat dan was.

In sommige gevallen wordt een VOG niet ingevuld zoals u gehoopt had. In zo’n situatie kan een lokale strafrechtadvocaat u verder helpen. Stuur dan het formulier in.

The post Wat houdt een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) precies in? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
Hoe verloopt een politieverhoor? https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/hoe-verloopt-een-politieverhoor/ Mon, 26 Dec 2016 14:29:51 +0000 https://de-strafrechtadvocaat.nl/?p=3715 U bent aangehouden en u wordt binnenkort verhoord. Dan heeft u het recht om voordat u het verhoor ingaat een advocaat te spreken. Eén van onze strafrechtadvocaten kan u daarin ondersteunen. Als u aangehouden bent, kan het nog zes uur duren voordat u verhoord wordt. Daarvoor gelden andere richtlijnen als u ’s nachts opgepakt bent. […]

The post Hoe verloopt een politieverhoor? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
U bent aangehouden en u wordt binnenkort verhoord. Dan heeft u het recht om voordat u het verhoor ingaat een advocaat te spreken. Eén van onze strafrechtadvocaten kan u daarin ondersteunen.

Als u aangehouden bent, kan het nog zes uur duren voordat u verhoord wordt. Daarvoor gelden andere richtlijnen als u ’s nachts opgepakt bent. In dat geval duurt de termijn voor het verhoor langer, al moet er dan wel contact gezocht worden met de (hulp)officier van justitie. Tijdens het verhoor worden u vragen gesteld. U bent niet verplicht tot het geven van antwoorden, want u hoeft niet bij te dragen aan een veroordeling. Dit zal u dan ook verteld worden voor het verhoor begint.

Wilt u goed voorbereid deelnemen aan een verhoor door de politie? Strafrechtadvocaten bij u in de buurt (van Barneveld en Leeuwarden tot Maastricht) kunnen u meer vertellen en u begeleiden in dit juridische traject. Om een advocaat met de juiste ervaring snel te spreken, vult u ons formulier in.

The post Hoe verloopt een politieverhoor? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
Wat betekent ‘inverzekeringstelling’? https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/wat-betekent-inverzekeringstelling/ Sat, 26 Nov 2016 14:27:33 +0000 https://de-strafrechtadvocaat.nl/?p=3713 Bij een aanhouding komen verschillende begrippen en regelingen kijken. Om precies te weten wat een inverzekeringstelling voor uw situatie inhoudt, schakelt u een gespecialiseerde strafrechtadvocaat in. Standaard blijft u als verdachte zes uur op een politiebureau, voorafgaand aan het verhoor. In sommige gevallen kan een (hulp)officier besluiten dat deze termijn verlengd wordt. Dat heet een […]

The post Wat betekent ‘inverzekeringstelling’? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
Bij een aanhouding komen verschillende begrippen en regelingen kijken. Om precies te weten wat een inverzekeringstelling voor uw situatie inhoudt, schakelt u een gespecialiseerde strafrechtadvocaat in.

Standaard blijft u als verdachte zes uur op een politiebureau, voorafgaand aan het verhoor. In sommige gevallen kan een (hulp)officier besluiten dat deze termijn verlengd wordt. Dat heet een inverzekeringstelling. Deze tijd neemt maximaal drie dagen in beslag, maar mag verlengd worden met nog eens drie dagen. Een rechter beoordeelt vervolgens de gronden waarop deze maatregel getroffen is: die moeten helder en gelegitimeerd zijn. Gevallen waarin dit gebeurt, zijn bijvoorbeeld als het in het belang van het onderzoek is om langer te blijven.

Een verlenging vindt niet zomaar plaats. Daarom zijn er ook diverse voorwaarden van kracht waaraan voldaan moet worden. Vul het formulier in om de voor uw situatie specifieke mogelijkheden te verkennen met een gespecialiseerde strafrechtadvocaat op een kantoor in uw buurt.

The post Wat betekent ‘inverzekeringstelling’? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
Wat wordt er opgeslagen in de justitiële documentatie? https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/wat-wordt-er-opgeslagen-in-de-justitiele-documentatie/ Wed, 26 Oct 2016 14:22:51 +0000 https://de-strafrechtadvocaat.nl/?p=3709 Justitiële documentatie bestaat om in de gaten te houden wie er een misdrijf begaan heeft of recidivist is. Heeft u vragen over deze gegevens, dan helpen strafrechtadvocaten u verder. De justitiële documentatie bestaat uit het geheel van gegevens over iedereen vanaf 12 jaar die met justitie in aanraking gekomen is, ook als er alleen sprake […]

The post Wat wordt er opgeslagen in de justitiële documentatie? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
Justitiële documentatie bestaat om in de gaten te houden wie er een misdrijf begaan heeft of recidivist is. Heeft u vragen over deze gegevens, dan helpen strafrechtadvocaten u verder.

De justitiële documentatie bestaat uit het geheel van gegevens over iedereen vanaf 12 jaar die met justitie in aanraking gekomen is, ook als er alleen sprake was van een verdenking. In de documentatie staat welke boetes, beschikkingen en straffen er gegeven zijn, mits ze boven de 100 euro waren. Ook besluiten van het OM worden vastgelegd. Niet alles wat vastgelegd is, is ook definitief uitgevoerd. Een zaak waarin u nog in beroep bent gegaan, is dus wel terug te vinden in de justitiële documentatie.

Heeft u vragen over uw gegevens in de justitiële documentatie of wilt u bezwaar aantekenen? Dan kan een strafrechtadvocaat in een van onze kantoren u verder helpen. Stuur het formulier in om snel in contact te komen met een specialist.
justitiële documentatie

The post Wat wordt er opgeslagen in de justitiële documentatie? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
Duurt tbs lang? https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/duurt-tbs-lang/ Mon, 26 Sep 2016 14:25:26 +0000 https://de-strafrechtadvocaat.nl/?p=3711 Strafrechtadvocaten kunnen u alles vertellen over de duur van een tbs-behandeling, die per geval verschilt. Daarvoor kunt u direct contact opnemen. Over het algemeen heeft een behandeling in een tbs-kliniek een duur van ongeveer acht jaar. Er wordt voor de behandeling gestart wordt geen einddatum afgesproken, omdat er steeds gekeken wordt of er verlengd moet […]

The post Duurt tbs lang? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
Strafrechtadvocaten kunnen u alles vertellen over de duur van een tbs-behandeling, die per geval verschilt. Daarvoor kunt u direct contact opnemen.

Over het algemeen heeft een behandeling in een tbs-kliniek een duur van ongeveer acht jaar. Er wordt voor de behandeling gestart wordt geen einddatum afgesproken, omdat er steeds gekeken wordt of er verlengd moet worden. Dat gebeurt elke twee jaar tijdens een zogenoemde verlengingszitting. Een patiënt is daarbij aanwezig en hij mag een strafrechtadvocaat meenemen. Elke keer kan de maatregel met twee jaar verlengd worden. Voordat een tbs-patiënt weer vrijkomt, wordt er verlof verleend om te kijken hoe dat gaat. Op die manier kan iemand veilig terugkeren in de maatschappij.

Heeft u een advocaat nodig om u tijdens een verlengingszitting te begeleiden? Of wilt u meer informatie over de duur van een tbs-behandeling? Dan kunt u met behulp van het formulier contact opnemen met een van onze kantoren bij u in de buurt. U komt dan in contact met een gespecialiseerde advocaat.

 

Duurt tbs lang?

The post Duurt tbs lang? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
Wanneer gaat het OM een schikking aan? https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/wanneer-gaat-het-om-een-schikking-aan/ Fri, 26 Aug 2016 14:18:04 +0000 https://de-strafrechtadvocaat.nl/?p=3707 Het Openbaar Ministerie kan verschillende besluiten nemen. Een schikking is daar een van. Denkt u dat u daar recht op heeft, dan kan een van onze strafrechtadvocaten u helpen die te verkrijgen. Een schikking zorgt ervoor dat iemand die een overtreding begaan heeft niet naar de rechter hoeft. Dat kan bijvoorbeeld als er sprake was […]

The post Wanneer gaat het OM een schikking aan? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
Het Openbaar Ministerie kan verschillende besluiten nemen. Een schikking is daar een van. Denkt u dat u daar recht op heeft, dan kan een van onze strafrechtadvocaten u helpen die te verkrijgen.

Een schikking zorgt ervoor dat iemand die een overtreding begaan heeft niet naar de rechter hoeft. Dat kan bijvoorbeeld als er sprake was van een beperkte snelheidsovertreding of van diefstal, maar soms ook bij grotere strafzaken mits er voldoende bewijs is. Een langdurige zaak kan dan voorkomen worden. Het Openbaar Ministerie probeert hiermee snellere trajecten te doorlopen. Dat is niet alleen gunstig voor het OM, maar soms ook voor u. In gevallen waarin dit niet goed uitpakt, kan er onderzocht worden of er juridische onduidelijkheden zijn en of de voorgestelde transactie als ‘gevoelig’ bestempeld kan worden.

Is de schikking die het OM voorstelt niet zoals verwacht? Een van onze gespecialiseerde strafrechtadvocaten kan uw zaak beoordelen en u helpen bij uw verdediging. Vul het formulier in om het traject te starten.

Schikking OM

 

The post Wanneer gaat het OM een schikking aan? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
Wat betekent een Halt-afdoening? https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/wat-betekent-een-halt-afdoening/ Tue, 26 Jul 2016 14:16:41 +0000 https://de-strafrechtadvocaat.nl/?p=3705 Heeft u of uw kind een Halt-afdoening ontvangen, dan heeft die betrekking op een specifieke leeftijdsgroep en dito overtredingen. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die u heeft om hiertegen in beroep te gaan, kunt u advies inwinnen bij een van onze gespecialiseerde strafrechtadvocaten. Een Halt-afdoening is alleen bedoeld voor jeugdigen van 12 […]

The post Wat betekent een Halt-afdoening? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
Heeft u of uw kind een Halt-afdoening ontvangen, dan heeft die betrekking op een specifieke leeftijdsgroep en dito overtredingen. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die u heeft om hiertegen in beroep te gaan, kunt u advies inwinnen bij een van onze gespecialiseerde strafrechtadvocaten.

Een Halt-afdoening is alleen bedoeld voor jeugdigen van 12 tot en met 18 jaar. De strafbare feiten waarop de straf betrekking heeft, zijn bijvoorbeeld het niet bezoeken van school (onttrekken aan de leerplichtwet), diefstal of vernieling. Een Halt-afdoening is bedoeld om iets recht te zetten zonder dat het OM er direct bij betrokken wordt. De afdoening kan alleen succesvol zijn als er ingestemd wordt door alle partijen, de afspraken gerespecteerd worden en er geen problemen op de achtergrond meespelen. Een Halt-afdoening wordt bij succes opgevolgd door een positief advies aan de officier van justitie.

Heeft u vragen over een Halt-afdoening of de vormgeving ervan? Als u het formulier invult, kunt u snel terecht bij een ervaren advocaat in uw buurt.

The post Wat betekent een Halt-afdoening? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
Wordt tbs vaak opgelegd? https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/wordt-tbs-vaak-opgelegd/ Sun, 26 Jun 2016 14:10:43 +0000 https://de-strafrechtadvocaat.nl/?p=3703 Door de media lijkt het misschien alsof tbs vaak wordt opgelegd. Een strafrechtadvocaat kan u meer vertellen over de waarschijnlijkheid van tbs in een afzonderlijke situatie. Tbs, oftwel terbeschikkingstelling, wordt elk jaar ongeveer 250 keer door de rechter aan een voorgeleide opgelegd. Nederland kent verschillende tbs-klinieken, waarin op dit moment ongeveer 1600 tbs-patiënten opgenomen zijn. […]

The post Wordt tbs vaak opgelegd? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
Door de media lijkt het misschien alsof tbs vaak wordt opgelegd. Een strafrechtadvocaat kan u meer vertellen over de waarschijnlijkheid van tbs in een afzonderlijke situatie.

Tbs, oftwel terbeschikkingstelling, wordt elk jaar ongeveer 250 keer door de rechter aan een voorgeleide opgelegd. Nederland kent verschillende tbs-klinieken, waarin op dit moment ongeveer 1600 tbs-patiënten opgenomen zijn. Sommigen van hen zullen nooit vrijkomen: zij verblijven in een long-stayinstelling. Anderen zitten er om behandeld te worden en komen door middel van verlofregelingen steeds dichter bij vrijheid. Van de patiënten in tbs-klinieken is 90 procent mannelijk. Tbs wordt altijd ingezet ten behoeve van de patiënt, in de meeste gevallen om iemand uiteindelijk opnieuw in de samenleving te kunnen laten participeren.

Tbs wordt alleen opgelegd als iemand die een strafbaar feit gepleegd heeft helemaal of gedeeltelijk ontoerekeningsvatbaar is. Hoe dat in uw situatie zit en wat uw kansen zijn, kunnen strafrechtadvocaten beoordelen. Als u het formulier invult, neemt een gespecialiseerde advocaat binnenkort contact met u op.

The post Wordt tbs vaak opgelegd? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
Wat betekent tbs? https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/wat-betekent-tbs/ Thu, 26 May 2016 14:06:24 +0000 https://de-strafrechtadvocaat.nl/?p=3700 Als u te maken krijgt met de term tbs heeft u wellicht baat bij een gesprek met een strafrechtadvocaat. Zo komt u snel meer te weten over de betekenis van de term tbs op uw persoonlijke situatie. De afkorting tbs verwijst naar terbeschikkingstelling. Dit is een maatregel die wordt opgelegd aan veroordeelden die voor een […]

The post Wat betekent tbs? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
Als u te maken krijgt met de term tbs heeft u wellicht baat bij een gesprek met een strafrechtadvocaat. Zo komt u snel meer te weten over de betekenis van de term tbs op uw persoonlijke situatie.

De afkorting tbs verwijst naar terbeschikkingstelling. Dit is een maatregel die wordt opgelegd aan veroordeelden die voor een deel of helemaal ontoerekeningsvatbaar verklaard zijn, bijvoorbeeld doordat ze lijden aan een psychiatrische stoornis. Het gevaar voor recidive is bij tbs-veroordeelden ook hoog. Soms wordt tbs gecombineerd met een gevangenisstraf, namelijk als een misdaad een veroordeelde wel voor een deel aangerekend kan worden. Tbs kan opgelegd worden met bevel tot verpleging maar ook onder voorwaarden. In het eerste geval wordt een veroordeelde in een tbs-kliniek opgenomen.

Wilt u weten wat tbs betekent voor een afzonderlijke of persoonlijke situatie? Door het formulier op te sturen komt u snel in contact met een strafrechtadvocaat bij u in de buurt.

The post Wat betekent tbs? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
Wanneer heb ik een VOG nodig? https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/wanneer-heb-ik-een-vog-nodig/ Tue, 26 Apr 2016 13:53:54 +0000 https://de-strafrechtadvocaat.nl/?p=3698 In een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) wordt gespecificeerd of u eerder met justitie in aanraking bent gekomen en zo ja, waarvoor. Een strafrechtadvocaat kan u hier meer over vertellen. Werkgevers kunnen u vragen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. Als u dat doet, wordt er een onderzoek naar uw verleden […]

The post Wanneer heb ik een VOG nodig? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>
In een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) wordt gespecificeerd of u eerder met justitie in aanraking bent gekomen en zo ja, waarvoor. Een strafrechtadvocaat kan u hier meer over vertellen.

Werkgevers kunnen u vragen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. Als u dat doet, wordt er een onderzoek naar uw verleden gestart. Er wordt dan gekeken of u eerder bent aangehouden en waarvoor dat was. Werkgevers zijn soms verplicht om u een VOG aan te laten vragen, bijvoorbeeld als u docent, kinderoppas of chauffeur wilt worden. Dat is omdat u dan veel met mensen in aanraking komt. Voor bepaalde sectoren en functies is de verplichting van een VOG vastgelegd in de wet. De Dienst Justis gaat dan kijken of een positieve Verklaring Omtrent het Gedrag in uw situatie gerechtvaardigd is.

In sommige gevallen zult u geen Verklaring Omtrent Gedrag ontvangen. Samen met een strafrechtadvocaat bij u in de buurt kunt u hier nader naar kijken. Vul het formulier in om in contact te komen met een geschikte advocaat.

The post Wanneer heb ik een VOG nodig? appeared first on De Strafrechtadvocaat.

]]>