Fraude advocaat
Staat u onder verdenking van fraude? Dan kunt u naast het Openbaar Ministerie (OM) te maken krijgen met verschillende inspectiediensten. Afhankelijk van het soort fraude zijn dit de FIOD-ECD (Ministerie van Financiën), nVWA (nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit) of de Inspectie SZW (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Dit zijn niet de minste inspectiediensten
In elke fraudezaak wordt het sterk aanbevolen u tijdens de procedure te laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat. Deze kan u helpen bij de voorbereiding op verhoren en u bijstaan tijdens eventuele zittingen. Ook kan een strafrechtadvocaat u adviseren of u een transactievoorstel van het OM wel, of juist niet moet accepteren. Wanneer u uw gegevens achterlaat via het contactformulier, zal de aan u gekoppelde strafrechtadvocaat uiterlijk de volgende werkdag vrijblijvend contact met u opnemen.
Soorten fraude
Veelvoorkomende soorten fraude zijn onder meer:
- Acquisitiefraude
- BTW of belastingfraude
- Faillissementsfraude
- Handel met voorkennis
- Hypotheekfraude
- Merkenfraude
- Milieucriminaliteit
- Subsidiefraude
- Uitkeringsfraude
- Valsheid in geschrifte
- Valse documenten
- Vastgoedfraude
- Witwassen
Direct hulp nodig?
Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
Straf voor fraude
Wanneer een rechter fraude bewezen acht, zal deze vaak een boete opleggen. In sommige gevallen volgt echter een werk-, of zelfs gevangenisstraf. Naast deze reguliere, gebruikelijke straffen kent de Wet Economische Delicten (WED) ook bijkomende straffen. Een voorbeeld hiervan is het gedeeltelijk stilleggen van een bedrijf voor een bepaalde periode.
In het LOVS zijn richtlijnen opgenomen die een rechter helpen bij het bepalen van de strafmaat. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op het ‘benadelingsbedrag’, oftewel het bedrag waarvoor is gefraudeerd. Ondanks het feit dat een rechter deze richtlijnen kent en in acht neemt, zal deze elke zaak altijd onafhankelijk beoordelen.
Als een verdachte wordt veroordeeld, zal het OM vaak een ontnemingsprocedure starten om het onrechtmatig verkregen voordeel te ontnemen. In dit soort gevallen volgt vaak een transactievoorstel. Als de verdachte akkoord gaat met het transactievoorstel en het bijbehorende geldbedrag voldoet, zal de zaak niet voor de rechter verschijnen. Als basis voor het bedrag geldt vaak het wederrechtelijk verkregen voordeel of de waarde van de veroorzaakte schade.
Contact met strafrechtadvocaat
Heeft u een dagvaarding ontvangen of bent u onderwerp van onderzoek? Vul dan het contactformulier op deze pagina in. U wordt uiterlijk de volgende werkdag teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat uit uw eigen regio. Bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 088 – 1810 349. U kunt contact met ons opnemen door te klikken op onderstaande button.
Gerelateerde misdrijven
Meer algemene informatie?
Toegankelijk
Vrijblijvend
Samen
Veelgestelde vragen
Hoeveel kost een strafrechtadvocaat?
De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat, omdat het afhangt van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt. U hoeft dan slechts een kleine bijdrage te betalen.
Is een strafrechtadvocaat verplicht?
Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het verstandig om wel een advocaat in te schakelen. Het strafrecht is zeer ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Onze advocaten beschikken over de juiste kennis en staan u dan ook graag bij!
Heeft een strafrechtadvocaat beroepsgeheim?
Ja, een strafrecht advocaat moet zich houden aan het beroepsgeheim. Dit betekent dat de advocaat niet openbaar mag maken wat de cliënt hem of haar vertelt, tenzij dit nodig is om de cliënt te verdedigen.