Witwassen

Witwassen is een vorm van fraude waarbij de herkomst van de opbrengsten is verborgen of verhuld, zodat deze opbrengsten zijn aan te wenden voor levensonderhoud of investering in andere ondernemingen. Ter verduidelijking. Geld dat is verdiend in de onderwereld wordt witgewassen zodat het in de bovenwereld kan worden besteed.

Als u verdacht bent van witwassen of onderwerp bent van een strafrechtelijk onderzoek, is het verstandig juridische bijstand te zoeken. Vaak wordt naast het witwassen ook geprobeerd om gerelateerde criminele activiteiten te bewijzen, zoals drugshandel of deelname aan een criminele organisatie. Onze strafrechtadvocaten kunnen u bijstaan en adviseren tijdens politieverhoren en zittingen. Wanneer u uw gegevens achterlaat via het formulier, zal een ervaren strafrechtadvocaat vrijblijvend contact met u opnemen. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen door te klikken op onderstaande button.

Witwassen van geld en voorwerpen

De term witwassen is niet alleen van toepassing op geld, maar kan ook betrekking hebben op goederen. Zo kan bijvoorbeeld de herkomst van auto’s, boten en diamanten zijn verhuld. Ook kan het gaan om het verkrijgen van vermogensrechten, zoals aandelen in bedrijven.

Straffen witwassen

De wet kent voor ieder misdrijf een maximale straf. Dit betekent echter niet deze bij een veroordeling ook altijd direct wordt opgelegd. Een rechter houdt altijd rekening met de omstandigheden. Daarnaast heeft ook de manier waarop de verdachte meewerkt effect op de strafmaat. De maximale straf voor witwassen betreft een gevangenisstraf van 6 jaar, of geldboete van de vijfde categorie (art. 420bis wetboek van strafrecht). De persoon die een gewoonte maakt van witwassen hangt een zwaardere gevangenisstraf boven het hoofd: 8 jaar.

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Contact met een strafrechtadvocaat

Moet u voorkomen wegens het witwassen van geld of goederen? Laat u dan bijstaan door onze ervaren strafrechtadvocaten. Wanneer u uw gegevens achterlaat via het formulier op deze pagina, zal een strafrechtadvocaat uit uw regio vrijblijvend contact (uiterlijk de volgende werkdag) met u opnemen en uitleggen wat hij of zij voor u kan betekenen. Al onze strafrechtadvocaten zijn aangesloten bij de raad van rechtsbijstand en werken dus, indien mogelijk, op pro deo basis.

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een strafrechtadvocaat?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat, omdat het afhangt van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt. U hoeft dan slechts een kleine bijdrage te betalen.

Is een strafrechtadvocaat verplicht?

Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het verstandig om wel een advocaat in te schakelen. Het strafrecht is zeer ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Onze advocaten beschikken over de juiste kennis en staan u dan ook graag bij!

Heeft een strafrechtadvocaat beroepsgeheim?

Ja, een strafrecht advocaat moet zich houden aan het beroepsgeheim. Dit betekent dat de advocaat niet openbaar mag maken wat de cliënt hem of haar vertelt, tenzij dit nodig is om de cliënt te verdedigen.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349