Geweldsdelict advocaat

Geweldsdelict advocaat

Als u verdacht wordt van het plegen van een geweldsdelict, is een goede verdediging van groot belang. De straffen die worden geëist voor geweldsdelicten zijn hoog. Een ervaren strafrechtadvocaat kan u adviseren en bijstaan, om zo de straf en daarmee de impact van een eventuele veroordeling te beperken of zelfs teniet te doen. U kunt uw contactgegevens hierboven achterlaten. U wordt dan direct gekoppeld aan een advocaat die u dezelfde werkdag nog terugbelt.

Soorten geweldsdelicten

Onder geweldsdelicten worden delicten verstaan waarin geweld is gebruikt tegen personen of goederen, of waarin met gebruik van geweld is gedreigd. Veelvoorkomende geweldsdelicten zijn:

Straffen geweldsdelicten

De strafmaat is afhankelijk van het soort geweldsdelict en de vraag of er wel of geen sprake was van (blijvend) letsel. Bij een bewezen lichte geweldspleging heeft u kans dat u er vanaf komt met een sepot(OM besluit het strafbaar feit niet te vervolgen) of een transactie (betalen van een geldbedrag onder bepaalde voorwaarden). Bij zwaardere delicten zal het OM vaak besluiten de zaak ter zitting te laten komen bij een strafrechter. Op de pagina’s van de diverse geweldsdelicten kunt u zien wat de richtlijnen zijn voor het delict waar u van verdacht wordt.

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Contact met advocaat over geweldsdelict

Onze strafrechtadvocaten kunnen u bijstaan in alle bovengenoemde situaties. Wanneer u uw gegevens achterlaat via het formulier, zal de aan u gekoppelde advocaat dezelfde dag nog contact met u opnemen. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Waar mogelijk werken onze advocaten bovendien op pro deo basis.

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een strafrechtadvocaat?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat, omdat het afhangt van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt. U hoeft dan slechts een kleine bijdrage te betalen.

Is een strafrechtadvocaat verplicht?

Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het verstandig om wel een advocaat in te schakelen. Het strafrecht is zeer ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Onze advocaten beschikken over de juiste kennis en staan u dan ook graag bij!

Heeft een strafrechtadvocaat beroepsgeheim?

Ja, een strafrecht advocaat moet zich houden aan het beroepsgeheim. Dit betekent dat de advocaat niet openbaar mag maken wat de cliënt hem of haar vertelt, tenzij dit nodig is om de cliënt te verdedigen.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349