Doodslag advocaat

Doodslag advocaat

Doodslag is een ernstig misdrijf. Indien het is bewezen, volgen dan ook zware straffen. Als u van doodslag verdacht wordt, heeft u direct een goede strafrechtadvocaat nodig om u bij te staan in uw zaak. Dé Strafrechtadvocaat is een samenwerkingsverband van ervaren strafrechtadvocaten, die u kunnen helpen bij uw zaak. Als u in contact wilt komen met onze advocaten in uw regio, dient u het formulier op onze site in te vullen. Een van onze advocaten neemt dan dezelfde werkdag nog contact met u op.

Verschil tussen doodslag en moord

Doodslag is het opzettelijk beroven van het leven van een ander zonder voorbedachte rade. Wanneer er geen sprake is van opzet spreekt men van dood door schuld. Wanneer voorbedachte rade is bewezen, is er sprake van moord.

Poging tot doodslag in het verkeer

De laatste jaren wordt steeds vaker poging tot doodslag geëist tegen personen in het verkeer. Bijvoorbeeld als men inrijdt op een politieagent of een ander persoon. Vaak zal de rechter concluderen dat poging doodslag niet is bewezen, maar een goede verdediging is hier van groot belang. Het verschil in bewijs tussen bijvoorbeeld roekeloos rijden en poging doodslag is immers subtiel, maar de verschil in strafmaat is enorm.

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Doodslag straf

Een rechter houdt bij het opleggen van een straf onder meer rekening met het bewijs, de verdachte en de omstandigheden. Wellicht was er sprake van noodweer en kan de verdachte worden vrijgesproken. In de wet is voor elke misdaad een maximale straf bepaald. Dit betekent echter niet dat een verdachte deze straf ook daadwerkelijk krijgt.

Maximale straf doodslag

Volgens artikel 287 van het Wetboek van Strafrecht bedraagt de maximale straf 15 jaar gevangenisstraf of een geldboete van de vijfde categorie. Als opzet niet bewezen wordt (en er dus sprake is van dood door schuld), bedraagt de maximale straf 2 jaar. Ingeval de schuld bestaat in roekeloosheid is dit 4 jaar.

Strafrecht advocaat uit eigen regio

Onze gespecialiseerde advocaten staan u graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. U vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar u ook woont, bij ons vindt u een advocaat bij u in de buurt die specialist is in zaken wat betreft strafrecht.

Contact met lokale strafrechtadvocaat

Wilt u meer lezen over doodslag? Lees dan ons uitgebreide artikel over poging tot doodslag! Bij verdenking van een zwaar misdrijf als doodslag is een goede strafrechtadvocaat onontbeerlijk. Wanneer u in contact wilt komen met een strafrechtadvocaat met ervaring in doodslagzaken, kunt u uw gegevens achterlaten in het formulier. U wordt dan dezelfde dag nog opgebeld door een ervaren advocaat uit uw regio, die u kan adviseren en bijstaan in uw zaak. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 088 – 1810 349.

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen doodslag advocaat

Wat kost een strafrecht advocaat?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat. Vaak hangt het af van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heb je eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten je meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging, dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt.

Wat is maximumstraf doodslag?

De maximale straf voor doodslag is 15 jaar gevangenisstraf of een geldboete van de vijfde categorie. Als opzet niet bewezen kan worden, is de maximale straf 2 jaar; er is dan sprake van dood door schuld. Ingeval de schuld bestaat in roekeloosheid dan is dit 4 jaar.

Wat is straf voor doodslag?

Volgens artikel 287 van het Wetboek van Strafrecht krijgt men bij doodslag en maximale gevangenisstraf van 15 jaar of een geldboete van de vijfde categorie.

Wat valt er onder doodslag?

Als iemand opeens een persoon doodt, maar wel met opzet, is er sprake van doodslag.

Wat is erger moord of doodslag?

De maximale straf voor doodslag is 15 jaar gevangenisstraf. Daarentegen kan voor moord een levenslange gevangenisstraf opgelegd worden. Moord is dus “erger”.

Hoelang moet je zitten voor poging tot doodslag?

Een poging tot doodslag is strafbaar met een tweederde van de maximale straf die zou worden opgelegd als de doodslag zou zijn gelukt of voltooid, dus tweederde van 15 jaar in dit geval. Daarom staat op een poging tot doodslag staat een gevangenisstraf van 10 jaar.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349