Gewapende overval

Gewapende overval

Als u verdacht wordt van het plegen van een gewapende overval, of er aan denkt om uzelf aan te geven bij de politie, is het goed om u te laten adviseren door een goede strafrechtadvocaat. Onze strafrechtadvocaten hebben ruime ervaring met dit soort zaken en kunnen op basis van deze ervaring adviseren wat in uw geval de beste strategie is. Bijvoorbeeld of u gebruik moet maken van uw zwijgrecht, of juist niet. Omdat het gaat om een geweldsdelict, kan de straf hoog oplopen.

Gewapende overval is een gekwalificeerde diefstal

Een gewapende overval valt onder gekwalificeerde diefstal. Een gekwalificeerde diefstal wil zeggen dat er naast de diefstal strafverzwarende omstandigheden gelden. Bij een overval kan er onder meer sprake zijn van de volgende verzwarende omstandigheden:

  • De overval vond ’s nachts plaats;
  • Meerdere daders;
  • Geweld;
  • Binnendringen van privéterrein

Naast bovenstaande situaties zal de straf ook hoger uitvallen als er tijdens de gewapende overval slachtoffers zijn gevallen of/en er sprake is van zwaar lichamelijk letsel.

Hulp van advocaat bij een gewapende overval

Wanneer u het contactformulier op deze pagina invult, neemt een gespecialiseerde strafrecht advocaat gauw contact met u op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 088 – 1810 349.​

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Straf voor gewapende overval

Voorspellen strafbeschikking

Omdat een rechter alle omstandigheden meeweegt (bewijs, sprake van recidive, toont dader berouw en heeft deze wellicht bekend), is het onmogelijk om vooraf de exacte straf te voorspellen. Een ervaren advocaat kan een indicatie geven, maar de rechter is degene die uiteindelijk de strafmaat bepaalt.

Mogelijke straffen

De maximumstraf voor een gewapende overval, zoals vastgelegd in artikel 312 van het wetboek, betreft 9 jaar gevangenisstraf of een geldboete van de vijfde categorie. Zoals gezegd kunnen verzwarende omstandigheden er echter toe leiden dat de straf hoger uitvalt. Zo kunnen bovenstaande verzwarende omstandigheden de maximumstraf verhogen tot 12 jaar gevangenisstraf of een geldboete uit de vijfde categorie. Als er bij de gewapende overval een dodelijk slachtoffer is gevallen, kan de maximale straf zelfs oplopen tot 15 jaar gevangenisstraf en een geldboete uit de vijfde categorie.

Advocaat uit eigen regio bij een gewapende overval

Onze gespecialiseerde advocaten staan u graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. U vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar u ook woont, bij ons vindt u een advocaat bij u in de buurt die specialist is in zaken wat betreft strafrecht.

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen gewapende overval

Wanneer bent u medeplichtig aan een gewapende overval?

Er is sprake van medeplichtigheid aan een gewapende overval wanneer u in geringe mate heeft geholpen bij de gewapende overval. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het besturen van de vluchtauto.

Wat kost een advocaat?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat. Vaak hangt het af van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt. De overheid betaalt de advocaat dan.

Is een advocaat verplicht?

Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het verstandig om wel een advocaat in de arm te nemen. Het strafrecht is erg ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Alleen advocaten beschikken over deze kennis.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349