Mishandeling advocaat

Mishandeling advocaat

Als u of uw kind verdachte verdachte is van mishandeling, is het van groot belang dat u wordt bijgestaan door een ervaren strafrechtadvocaat. Ook wanneer u onschuldig bent. Onze ervaren strafrechtadvocaten staan u graag bij en kunnen samen met u een strategie bepalen voor de verdediging. Wilt u een ervaren strafrechtadvocaat uit uw regio spreken dan kunt u uw contactgegevens achterlaten in ons contactformulier. U wordt dan gekoppeld met een strafrechtadvocaat die u tijdens een gratis advies gesprek te woord staat.

Wanneer is er sprake van zware mishandeling?

Er is sprake van zware mishandeling wanneer er zwaar lichamelijk letsel, blijvend letsel en/of blijvend ontsierend letsel wordt toegebracht. Bij het bewijzen van zware mishandeling moet aangetoond worden dat er sprake was van opzet om zwaar lichamelijk letsel te veroorzaken. Een eenvoudige mishandeling kan zwaar lichamelijk letsel tot gevolg hebben maar dan is het letsel toegebracht zonder dat de dader hiertoe de intentie had.

Straffen mishandeling

In het strafrecht is per misdaad een maximale straf vastgelegd. Een rechter rekening houdt echter in elke zaak rekening met de omstandigheden van zowel verdachte als slachtoffer. Een goede verdediging kan een groot verschil maken in de uiteindelijke strafmaat. Bij een mishandeling die de dood tot gevolg heeft kan ook sprake zijn van dood door schuld of doodslag.

Strafbeschikking gekregen? Voorkom een strafblad

Let op: een strafblad kan veel problemen geven. Bijvoorbeeld als u tijdens het solliciteren een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig hebt. Er bestaat een grote kans dat uw VOG-aanvraag wordt afgewezen vanwege het strafblad. Meer weten bij welke (lichtere) misdrijven en overtredingen u een strafblad riskeert en wat u er tegen kunt doen? Lees verder op de pagina over strafbeschikkingen.

Strafbeschikking en VOG

Is uw aanvraag VOG afgewezen? Bekijk dan de tips van onze VOG advocaten hoe u succesvol bezwaar maakt. Heeft u een voornemen tot afwijzing van uw VOG-aanvraag ontvangen? Dien dan een zienswijze in. Met ons voorbeeld van een zienswijze kunt u hier eenvoudig zelf actie in ondernemen.

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Straffen zware mishandeling

Contact met een strafrechtadvocaat

Meer informatie nodig? Lees dan ons uitgebreide artikel over mishandeling. Als u contact opneemt via ons formulier wordt u direct gekoppeld aan een strafrechtadvocaat uit uw regio. Deze zal uiterlijk de volgende werkdag nog contact opnemen om uw zaak te bespreken. Bang voor hoge kosten? Dat is niet nodig. Onze strafrechtadvocaten werken ook op basis van pro deo. U leest hier of u in aanmerking komt voor een pro deo strafrechtadvocaat. Wilt u direct telefonisch contact? Klik dan op onderstaande button!

1

Toegankelijk

2

vrijblijvend

3

samen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een strafrechtadvocaat?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat, omdat het afhangt van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt. U hoeft dan slechts een kleine bijdrage te betalen.

Is een strafrechtadvocaat verplicht?

Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het verstandig om wel een advocaat in te schakelen. Het strafrecht is zeer ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Onze advocaten beschikken over de juiste kennis en staan u dan ook graag bij!

Heeft een strafrechtadvocaat beroepsgeheim?

Ja, een strafrecht advocaat moet zich houden aan het beroepsgeheim. Dit betekent dat de advocaat niet openbaar mag maken wat de cliënt hem of haar vertelt, tenzij dit nodig is om de cliënt te verdedigen.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349