Moord

Wordt u verdacht van moord? Dit is een van de ernstigste misdrijven waar iemand van verdacht kan worden. Omdat er bij een veroordeling sprake is van hoge straffen, is het belangrijk dat u samen met een ervaren strafrechtadvocaat een gedegen strategie bepaalt.

Verschil tussen doodslag en moord

Van moord spreekt men wanneer iemand opzettelijk en met voorbedachte rade een ander van het leven berooft. Er is dus van tevoren nagedacht over de plaats, tijd en de manier waarop. Doodslag houdt in dat er op het moment zelf wel opzet was om de ander van het leven te beroven, maar dit niet met voorbedachte rade was. Moord is dus eigenlijk doodslag met voorbedachte rade.

Wat is de straf voor moord

Het opleggen van een straf is maatwerk. Een rechter zal in elke zaak het bewijs, de omstandigheden en eventuele jurisprudentie in acht nemen. Een gevangenisstraf moord bedraagt volgens de wet levenslang of 30 jaar. Daarnaast is een geldboete van de vijfde categorie mogelijk (artikel 289 strafrecht).

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Strafrechtadvocaat uit eigen regio

Indien u verdacht wordt van moord, is het van belang om een goede advocaat aan uw zijde te hebben. Onze gespecialiseerde advocaten staan u graag bij. We zijn gevestigd in het hele land. U vindt bijvoorbeeld een advocaat in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht of Apeldoorn. Waar u ook woont, bij ons vindt u een advocaat bij u in de buurt die specialist is. Indien u in aanmerking komt voor toevoeging, werkt de strafrechtadvocaat op pro deo basis. Neem contact met ons op door ons formulier in te vullen of bel ons op 088 – 1810 349. U kunt ook gebruik maken van onderstaande button

Mogelijk op pro deo basis

De bij ons aangesloten strafrechtadvocaten werken mogelijk op basis van pro deo. Dit is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Wilt u checken of u in aanmerking komt? Bezoek dan de pagina ‘Kosten pro deo advocaat‘.

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen moord straf

Wat is de straf voor moord?

De maximale straf moord is een levenslange gevangenisstraf. Deze straf zal echter niet snel worden opgelegd. De maximale tijdelijke gevangenisstraf bedraagt volgens de wet 30 jaar. Daarnaast is er een geldboete mogelijk van de vijfde categorie. De rechter zal echter altijd de omstandigheden van het geval, persoonlijke omstandigheden en het bewijs inachtnemen bij het bepalen van de straf.

Hoe hoog is moord met voorbedachte rade straf?

‘Met voorbedachte rade’ is in deze zin dubbelop. Moord is namelijk per definitie met voorbedachte rade. Indien er geen sprake is van voorbedachte rade, dan gaat het over doodslag in plaats van moord.

Wat is het verschil tussen moord en doodslag?

Moord is altijd met voorbedachte rade. Dit betekent dat van tevoren nagedacht is over tijd, plaats en de manier waarop. Bij doodslag is er wel opzet op de dood in het spel, maar ontbreekt de voorbedachte rade.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349