Openlijke geweldpleging

Openlijke geweldpleging

Als u of uw minderjarige kind wordt beschuldigd van openbare geweldpleging, kan dit een grote impact hebben. Niet alleen hangt u een straf boven het hoofd, maar het is ook mogelijk dat u bij veroordeling een vergoeding moet betalen aan het slachtoffer. Openlijke geweldpleging pleegt men in groepsverband, waardoor het soms lastig is de juiste personen als dader aan te wijzen. Ook wanneer u dus een onschuldige omstander was, kan een goede strafrechtadvocaat van groot belang zijn. Door het contactformulier in te vullen komt u in contact met een strafrechtadvocaat bij u in de regio!

Het delict uitgelegd

Er is sprake van openlijke geweldpleging als er in groepsverband letsel of schade is toegebracht aan personen of goederen. Voor een veroordeling hoeft een verdachte echter niet altijd persoonlijk geweld te hebben gebruikt. Als bewezen kan worden dat een verdachte een werkelijke bijdrage aan het geweld heeft geleverd, bijvoorbeeld door de dader aan te moedigen, kan deze op basis hiervan veroordeeld worden.

Verschil met mishandeling

De termen openlijke geweldpleging en mishandeling worden nog wel eens door elkaar gehaald. Bij openlijke geweldpleging hoeft niet bewezen te worden dat de dader zelf het geweld heeft gepleegd! Een veroordeling voor openlijke geweldpleging volgt sneller dan een veroordeling voor mishandeling.

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Straffen

De maximale straffen voor openlijke geweldpleging zijn vastgelegd in artikel 141. Onderstaande straffen betreffen maximale straffen. In het geval van openlijke geweldpleging worden echter vaak taakstraffen en boetes opgelegd. De opgelegde straf is afhankelijk van het letsel en de (rol van) de verdachte.

Contact met een strafrechtadvocaat

Openlijke geweldpleging is een delict waarvoor bij uitstek geldt dat goede verdediging essentieel is. Vaak is er sprake van een onoverzichtelijke situatie en getuigenissen die elkaar tegenspreken. Een ervaren strafrechtadvocaat kent dit soort zaken en kan u zodoende goed adviseren en bijstaan. Wanneer u uw gegevens achterlaat via het contactformulier, zal een ervaren strafrechtadvocaat uiterlijk de volgende werkdag nog vrijblijvend contact met u opnemen.

Goed om te weten is dat de aangesloten strafrechtadvocaten ook werken op pro deo basis. Dit betekent dat de overheid de kosten betaalt. Lees meer over de kosten van pro deo basis op onze zusterwebsite!

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een strafrechtadvocaat?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat, omdat het afhangt van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt. U hoeft dan slechts een kleine bijdrage te betalen.

Is een strafrechtadvocaat verplicht?

Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het verstandig om wel een advocaat in te schakelen. Het strafrecht is zeer ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Onze advocaten beschikken over de juiste kennis en staan u dan ook graag bij!

Heeft een strafrechtadvocaat beroepsgeheim?

Ja, een strafrecht advocaat moet zich houden aan het beroepsgeheim. Dit betekent dat de advocaat niet openbaar mag maken wat de cliënt hem of haar vertelt, tenzij dit nodig is om de cliënt te verdedigen.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349