Onze experts helpen bij al uw vragen
088 181 0349- Binnen 24 uur.
- Gratis en vrijblijvend.
- Specialist uit uw regio.
Opzettelijke mishandeling: Als iemand opzettelijk een ander pijn doet, kan dit strafrechtelijke gevolgen hebben. Dit kan variëren van eenvoudige mishandeling tot zwaardere vormen zoals zware mishandeling of poging tot doodslag, afhankelijk van de ernst van het toegebrachte letsel.
Voorwaardelijke opzet: Zelfs als iemand niet de intentie had om pijn te doen, maar wel bewust de kans heeft aanvaard dat er pijn of letsel zou kunnen ontstaan, kan dit toch leiden tot strafrechtelijke vervolging.
Schadevergoeding: De persoon die pijn is aangedaan, kan een civiele procedure starten om schadevergoeding te eisen voor de geleden schade. Dit kan zowel materiële schade (zoals medische kosten) als immateriële schade (zoals pijn en leed) omvatten.
Indien de actie plaatsvond in het kader van zelfverdediging, kan dit een rechtvaardigingsgrond zijn die strafrechtelijke vervolging uitsluit. Echter, de reactie moet proportioneel zijn ten opzichte van de dreiging.
Het is belangrijk dat slachtoffers van mishandeling aangifte doen bij de politie, zodat er een onderzoek kan worden gestart en mogelijke vervolging kan plaatsvinden.
Het toebrengen van pijn aan iemand kan ernstige juridische consequenties hebben, zowel strafrechtelijk als civielrechtelijk. Het is belangrijk om juridische bijstand te zoeken als u betrokken bent bij een dergelijke situatie, of als slachtoffer of als beschuldigde.
U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.