Onze experts helpen bij al uw vragen
088 181 0349- Binnen 24 uur.
- Gratis en vrijblijvend.
- Specialist uit uw regio.
Uw vraag is zeker juridisch gerelateerd en ik zal deze beantwoorden op basis van de Nederlandse wetgeving.
Een strafbeschikking is een besluit van het Openbaar Ministerie (OM) waarbij een straf wordt opgelegd zonder tussenkomst van een rechter. Dit kan bijvoorbeeld een boete zijn, maar ook andere maatregelen zoals een taakstraf of een rijontzegging.
Ja, een strafbeschikking kan leiden tot een aantekening in het Justitieel Documentatiesysteem (JDS), wat in de volksmond bekend staat als een strafblad. Dit gebeurt vooral wanneer de strafbeschikking betrekking heeft op een misdrijf. Bij overtredingen, zoals een snelheidsovertreding, is er doorgaans sprake van een lichtere aantekening, maar het kan nog steeds gevolgen hebben.
U heeft de mogelijkheid om in verzet te gaan tegen de strafbeschikking. Dit moet binnen 14 dagen na ontvangst van de strafbeschikking gebeuren. Door in verzet te gaan, wordt de zaak aan de rechter voorgelegd, die de feiten opnieuw zal beoordelen.
Of u in verzet moet gaan, hangt af van verschillende factoren, zoals de specifieke omstandigheden van de snelheidsovertreding en de mogelijke gevolgen van een strafblad voor uw zoon. Het kan verstandig zijn om juridisch advies in te winnen om een weloverwogen beslissing te nemen.
Samenvattend, een strafbeschikking kan inderdaad leiden tot een strafblad. Als u twijfelt of u in verzet moet gaan, is het raadzaam om juridisch advies in te winnen om de beste stappen te bepalen in uw specifieke situatie.
U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.