Wietplantage opgerold

Wietplantage opgerold

Om een eventuele straf te beperken bij een wietplantage die is opgerold, is een goede verdediging van groot belang. Het is dan ook essentieel dat u juridische bijstand ontvangt van een strafrechtadvocaat met ervaring in vergelijkbare zaken. Het maakt niet uit of u als verdachte wordt aangemerkt, of alleen wordt verdacht van het knippen van de wietplantage.

Onze ervaren strafrechtadvocaten hebben eerdere personen in vergelijkbare posities bijgestaan en staan u graag bij. Wanneer u het contactformulier invult, belt een ervaren strafrechtadvocaat met ruime ervaring u uiterlijk de volgende werkdag terug voor een vrijblijvend gesprek.

​Naast een straf voor uw rol bij een wietplantage kunt u als eigenaar of verhuurder ook te maken kunt krijgen met civiele procedures. Zo kunnen de kosten met betrekking tot ontmanteling van de wietplantage op u worden verhaald en is het daarnaast mogelijk dat u een navordering ontvangt van uw energiemaatschappij. Houd hier dus rekening mee!

Straffen wietplantage opgerold

De hoogte van een mogelijke strafeis en uiteindelijke straf hangt af van vele factoren. De rol van de verdachte is o.a. belangrijk. Hieronder een kort overzicht:

1. Eigenaar plantage

Als uw wietplantage of hennepkwekerij is opgerold, bent u verdachte van een strafbaar feit. Als het gaat om een kleine plantage (tot 100 planten) en het de eerste keer is dat u in aanraking komt met justitie, is de kans groot dat u er vanaf komt met een geldboete en/of taakstraf. Wanneer er echter sprake is van een grotere wietplantage, of u eerder in aanraking bent geweest met justitie, bestaat er een grote kans dat u een taakstraf en (voorwaardelijke) celstraf krijgt.

Over het algemeen geldt dat een boete van €1.000,- wordt opgelegd als er 50-100 planten zijn aangetroffen. Zijn er tussen de 100-500 planten aangetroffen? Dan kunt u rekenen op een taakstraf van 120 uur plus één maand voorwaardelijk gevangenisstraf. Een taakstraf van 180 uur en 2 maanden voorwaardelijk gevangenisstraf wordt opgelegd als er 500-1000 planten zijn aangetroffen.

Zwijgrecht en verschoningsrecht

Vaak wordt er op basis van uw eigen verklaring, of die van getuigen, vastgesteld hoeveel oogsten u heeft gehad. Het kan daarom verstandig zijn gebruik te maken van uw zwijgrecht. Familieleden en gehuwde partners kunnen er eveneens voor kiezen niets te zeggen. Men maakt dan gebruik van het zogenaamde verschoningsrecht. Wij raden u aan eerst contact te zoeken met een ervaren strafrechtadvocaat alvorens iets te zeggen tijdens een politieverhoor.

Meerdere oogsten wietplantage

Naast getuigenissen en een eigen verklaring, kan justitie bij een schatting met betrekking tot het aantal oogsten ook afgaan op gebruikssporen op uw apparatuur. Zij kijken dan bijvoorbeeld naar de laag stof op de lampen, of aanslag in de kweekbakken/koolstoffilters.

Ontnemingsvordering bij een wietplantage die is opgerold

Als er volgens het Openbaar Ministerie (OM) meerdere oogsten zijn geweest, is de kans groot dat er naast de strafzaak ook een procedure wordt gestart voor een ontnemingsvordering. Dit houdt in dat u de opbrengsten van eerdere oogsten moet terugbetalen aan de staat. De gedachte achter deze vordering is dat een persoon zichzelf niet verrijkt mag hebben met de opgerolde wietplantage. Hiervoor wordt een rekenmodel gebruikt, het zogenaamde rapport Boom. In dit rapport wordt uitgegaan van een zeer professionele wietplantage met een optimale opbrengst. De bedragen kunnen, zeker in het geval van een grote plantage, behoorlijk oplopen.

Navordering van uw energiemaatschappij en uitkeringsinstantie en betalen ontmantelingskosten

Afhankelijk van uw omstandigheden, kunnen er naast de strafzaak ook bestuurlijke zaken tegen u worden gestart. Als bewezen is dat er meerdere oogsten zijn geweest, kunnen deze navorderingen zeer hoog oplopen. Denk bijvoorbeeld aan de ontmantelingskosten, navordering van de energiemaatschappij vanwege afgetapte stroom en/of navordering van een uitkeringsinstantie (WW- of bijstandsuitkering).

Gedegen juridische bijstand is in dit geval absoluut noodzakelijk.

2. Verhuurder wietplantage

Is er een wietplantage of hennepkwekerij opgerold in uw huis of zakelijk pand? Ook als u niet de eigenaar van de plantage bent, kunt u als verdachte worden aangemerkt. Als u niet wist dat de huurder van uw pand de ruimte gebruikte als wietplantage, is het uiterst belangrijk dat u een ervaren strafrechtadvocaat u helpt uw onschuld te bewijzen. Het OM zal immers in veel gevallen proberen te bewijzen dat er een samenwerking bestond tussen u en de eigenaar van de wietplantage.

Uw onschuld kan onder meer worden bewezen door:

  • Bewijs dat u het verhuurde pand (meerdere malen) heeft gecontroleerd en de plantage lastig of bijvoorbeeld niet van buitenaf te ontdekken was
  • Aanwezigheid van een schriftelijke huurovereenkomst met salarisstrook van huurder, uittreksel GBA van huurder en kopie identiteitsbewijs huurder
  • Deugdelijke administratie en bewijs van huurbetaling via overschrijvingen (en dus niet door middel van cash betalingen)

Straf verhuurder bij een wietplantage die is opgerold

Als u schuldig wordt bevonden, kan dit leiden tot een hoge boete en zelfs celstraf. Daarnaast kan de gemeente de gemaakte kosten voor ontmanteling van de wietplantage op u verhalen. Wanneer u een WW-uitkering of WAO-uitkering ontvangt, kunt u een terugvordering verwachten van de uitkeringsinstantie. Als er sprake is van het aftappen van stroom, kan uw energieleverancier direct de stroom afsluiten en proberen de kosten van het verbruik terug te vorderen.

3. Wietplantage knipper

Als u bent aangehouden als wietplantage knipper, bent u verdachte van een strafbaar feit. U zult in dat geval voor de rechter moeten verschijnen.

Straf knipper bij een wietplantage die is opgerold

Voor een knipper gelden er, in tegenstelling tot voor de eigenaar van de wietplantage of hennepkwekerij, geen duidelijke richtlijnen. Als het de eerste keer is dat u bent aangehouden als wietplantage knipper, staat u na het verhoor al snel weer snel buiten. Enkele weken later moet u dan voorkomen en is de kans groot dat u er met een geldboete, werkstraf of voorwaardelijke celstraf vanaf komt. Bent u echter een bekende van de politie, dan is het mogelijk dat u een onvoorwaardelijke cel straf krijgt en dus voor enige tijd de gevangenis in moet. Ook voor een knipper geldt dus dat een goede verdediging belangrijk is.

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Direct hulp van een ervaren strafrechtadvocaat

Onze strafrechtadvocaten die specialist zijn in zaken rondom opgerolde wietplantages houden kantoor door heel Nederland. U wordt dus altijd bijgestaan door een ervaren advocaat uit uw eigen regio. Mocht u al een advocaat hebben, maar niet tevreden zijn, dan kunt u altijd overstappen. Wanneer u uw gegevens achterlaat via het contactformulier, zal een ervaren strafrechtadvocaat uiterlijk de volgende werkdag nog vrijblijvend contact met u opnemen. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen door te klikken op onderstaande button. Wij verzenden uw contactgegevens voor u door naar een ervaren strafrechtadvocaat. Bovendien werken de strafrechtadvocaten ook op basis van pro deo!

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een strafrechtadvocaat?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat, omdat het afhangt van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt. U hoeft dan slechts een kleine bijdrage te betalen.

Is een strafrechtadvocaat verplicht?

Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het verstandig om wel een advocaat in te schakelen. Het strafrecht is zeer ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Onze advocaten beschikken over de juiste kennis en staan u dan ook graag bij!

Heeft een strafrechtadvocaat beroepsgeheim?

Ja, een strafrecht advocaat moet zich houden aan het beroepsgeheim. Dit betekent dat de advocaat niet openbaar mag maken wat de cliënt hem of haar vertelt, tenzij dit nodig is om de cliënt te verdedigen.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349