Onze experts helpen bij al uw vragen
088 181 0349- Binnen 24 uur.
- Gratis en vrijblijvend.
- Specialist uit uw regio.
Als je een strafbeschikking wilt aanvechten, zijn er enkele stappen die je kunt volgen om dit juridisch aan te pakken:
Je kunt binnen 14 dagen na de datum van de strafbeschikking bezwaar maken. Dit doe je door een verzet in te dienen bij het Openbaar Ministerie (OM). Het verzet moet schriftelijk worden ingediend en het is belangrijk om hierin duidelijk te vermelden tegen welke strafbeschikking je bezwaar maakt en waarom.
Bij het indienen van verzet stuur je een brief naar het adres dat op de strafbeschikking vermeld staat. Zorg ervoor dat je een kopie van de strafbeschikking bijvoegt en duidelijk uitlegt waarom je het niet eens bent met de strafbeschikking. Het is verstandig om hierbij juridische argumenten te gebruiken om je standpunt te onderbouwen.
Na het indienen van verzet zal er een hoorzitting plaatsvinden. Tijdens deze hoorzitting kun je je verzet mondeling toelichten. Het is aan te raden om een advocaat mee te nemen die je kan helpen bij het presenteren van je zaak.
Na de hoorzitting zal de rechter een beslissing nemen. Dit kan leiden tot het handhaven, wijzigen of intrekken van de strafbeschikking. Als je het niet eens bent met de beslissing van de rechter, kun je in hoger beroep gaan.
Het is altijd verstandig om juridisch advies in te winnen bij een gespecialiseerde advocaat om je kansen op succes te vergroten. Een advocaat kan je helpen bij het formuleren van je verzet en je bijstaan tijdens de hoorzitting.
U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.