Onze experts helpen bij al uw vragen
088 181 0349- Binnen 24 uur.
- Gratis en vrijblijvend.
- Specialist uit uw regio.
Een strafbeschikking is een besluit van het Openbaar Ministerie (OM) waarbij een straf wordt opgelegd zonder tussenkomst van de rechter. Het is essentieel dat een strafbeschikking aan bepaalde vormvereisten voldoet. Een van deze vereisten is dat de strafbeschikking voldoende duidelijk en specifiek moet zijn, zodat de ontvanger precies weet waarvoor hij wordt gestraft en welke rechten hij heeft.
Een strafbeschikking moet onder andere de volgende elementen bevatten:
De tijd van aanhouding is echter niet een verplicht onderdeel van een strafbeschikking. Als de strafbeschikking verder aan alle andere wettelijke eisen voldoet, is het ontbreken van de tijd van aanhouding op zichzelf geen reden om de strafbeschikking ongeldig te verklaren.
Als er andere onduidelijkheden of fouten in de strafbeschikking staan, of als u denkt dat uw zoon onterecht een strafbeschikking heeft ontvangen, is het raadzaam om juridisch advies in te winnen. Uw zoon heeft de mogelijkheid om binnen 14 dagen na ontvangst van de strafbeschikking verzet aan te tekenen. Dit betekent dat hij het niet eens is met de strafbeschikking en dat de zaak dan alsnog door de rechter wordt beoordeeld.
Samenvattend, het ontbreken van de tijd van aanhouding maakt de strafbeschikking op zich niet ongeldig, maar als er andere problemen zijn, kan het nuttig zijn om juridisch advies in te winnen en eventueel verzet aan te tekenen.
U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.