Onze experts helpen bij al uw vragen
088 181 0349- Binnen 24 uur.
- Gratis en vrijblijvend.
- Specialist uit uw regio.
In Nederland is er geen specifieke wettelijke termijn waarbinnen een strafbeschikking moet worden uitgevaardigd na een aanhouding. Echter, het is wel zo dat strafzaken binnen een redelijke termijn moeten worden afgehandeld. Wat als redelijk wordt beschouwd, kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de zaak en de omstandigheden. Een periode van meer dan een jaar kan als lang worden ervaren, maar hoeft niet per se onredelijk te zijn.
Er zijn verschillende gronden waarop bezwaar kan worden gemaakt tegen een strafbeschikking, zoals:
U kunt binnen 14 dagen na ontvangst van de strafbeschikking verzet aantekenen. Dit betekent dat de zaak opnieuw wordt beoordeeld door de rechter. Het is raadzaam om in uw bezwaar duidelijk de redenen te beschrijven waarom u het niet eens bent met de strafbeschikking en eventueel bewijs of argumenten aan te leveren ter ondersteuning.
De kans van slagen van een bezwaar hangt sterk af van de specifieke omstandigheden van de zaak en de argumenten die u kunt aanvoeren. Het kan nuttig zijn om juridisch advies in te winnen om de sterke en zwakke punten van uw zaak te evalueren voordat u verzet aantekent.
Samenvattend, hoewel de tijd tussen de aanhouding en de strafbeschikking lang lijkt, is het niet direct onredelijk. Echter, als u denkt dat er goede redenen zijn om het niet eens te zijn met de strafbeschikking, is het mogelijk om bezwaar te maken en uw zaak aan de rechter voor te leggen.
U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.