Onze experts helpen bij al uw vragen
088 181 0349- Binnen 24 uur.
- Gratis en vrijblijvend.
- Specialist uit uw regio.
Bij het beantwoorden van deze vraag is het belangrijk om verschillende juridische aspecten in overweging te nemen. Huisvredebreuk is een strafbaar feit volgens het Nederlandse Wetboek van Strafrecht (artikel 138 Sr). Dit houdt in dat iemand zonder toestemming een woning binnendringt of daar blijft terwijl de bewoner dit niet wil.
Om te beoordelen of je aangifte kunt doen van huisvredebreuk, moeten de volgende punten worden overwogen:
Hoewel de woning op naam van je ex-partner staat, kan het feit dat je er daadwerkelijk woont en hij elders is ingeschreven, een indicatie zijn dat jij de feitelijke bewoner bent. Dit kan juridisch relevant zijn voor een aangifte van huisvredebreuk.
Daarnaast is je vrees voor huiselijk geweld een belangrijk aspect. Naast een aangifte van huisvredebreuk, kun je overwegen om een contactverbod of straatverbod aan te vragen. Dit kan via een civiele procedure of door melding te maken bij de politie. De politie kan je ook verwijzen naar hulpverleningsinstanties die je verder kunnen ondersteunen.
Gezien de omstandigheden kun je overwegen aangifte te doen van huisvredebreuk, vooral omdat je ex-partner niet meer de feitelijke bewoner lijkt te zijn en er sprake is van voorgaand huiselijk geweld. Het is echter raadzaam om juridisch advies in te winnen om je specifieke situatie beter te beoordelen en de beste stappen te bepalen. Je kunt hiervoor contact opnemen met een juridisch loket of een advocaat.
U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.