Onze experts helpen bij al uw vragen
088 181 0349- Binnen 24 uur.
- Gratis en vrijblijvend.
- Specialist uit uw regio.
Wanneer u samen met uw ex-partner in een koophuis woont, zijn er enkele juridische overwegingen waarmee rekening gehouden moet worden bij het ontzeggen van toegang aan derden. Hier zijn enkele belangrijke punten:
Als beide partijen mede-eigenaar zijn van de woning, hebben beiden het recht om te bepalen wie wel of geen toegang krijgt tot de woning. Dit betekent dat één eigenaar niet eenzijdig kan beslissen om derden de toegang te ontzeggen zonder de instemming van de andere eigenaar.
Als er een scheidings- of samenlevingscontract is waarin afspraken zijn vastgelegd over het gebruik van de woning, moeten beide partijen zich aan deze afspraken houden. Controleer of er specifieke clausules zijn met betrekking tot het toestaan van derden in de woning.
Indien er geen overeenstemming kan worden bereikt, kunt u juridische stappen overwegen, zoals het aanvragen van een rechterlijk bevel om de situatie op te lossen. Dit kan echter kostbaar en tijdrovend zijn.
Overweeg om gebruik te maken van mediation om tot een wederzijds aanvaardbare oplossing te komen. Een mediator kan helpen bij het onderhandelen over afspraken omtrent het gebruik van de woning en het toelaten van derden.
Het is raadzaam om juridisch advies in te winnen om uw specifieke situatie beter te begrijpen en om te bepalen welke stappen het beste voor u zijn.
U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.