Onze experts helpen bij al uw vragen
088 181 0349- Binnen 24 uur.
- Gratis en vrijblijvend.
- Specialist uit uw regio.
In Nederland kan openbaar dronkenschap inderdaad leiden tot een strafbeschikking. Een strafbeschikking is een manier voor het Openbaar Ministerie (OM) om buiten de rechter om straffen op te leggen voor bepaalde strafbare feiten. Het is een administratieve afdoening van een strafzaak waarbij geen rechter aan te pas komt, tenzij de betrokkene bezwaar maakt tegen de strafbeschikking.
Openbaar dronkenschap is strafbaar gesteld in de Nederlandse wetgeving. Hoewel het in sommige gevallen kan leiden tot een strafbeschikking, hangt dit af van de specifieke omstandigheden van het geval, zoals de mate van overlast die is veroorzaakt en of er eventueel andere strafbare feiten zijn gepleegd.
Indien je het niet eens bent met de opgelegde strafbeschikking, is het mogelijk om verzet aan te tekenen. Dit moet binnen 14 dagen na ontvangst van de strafbeschikking gebeuren. Het verzet kan leiden tot een behandeling van de zaak door de rechter.
Het is altijd verstandig om juridisch advies in te winnen als je te maken krijgt met een strafbeschikking, zodat je goed geïnformeerd bent over je rechten en de mogelijke gevolgen.
U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.