Krijg je een strafbeschikking voor openbare geweldpleging?

Strafbeschikking bij openbare geweldpleging

Ja, bij openbare geweldpleging kun je een strafbeschikking opgelegd krijgen. Een strafbeschikking is een besluit van het Openbaar Ministerie (OM) waarmee een straf wordt opgelegd zonder tussenkomst van de rechter. Dit kan gebeuren bij relatief eenvoudige zaken waarbij de schuld van de verdachte duidelijk is en de strafmaat niet hoog is.

Wat is een strafbeschikking?

Een strafbeschikking kan verschillende straffen omvatten, zoals een boete, een taakstraf, of in sommige gevallen zelfs een ontzegging van de rijbevoegdheid. Het doel is om strafzaken efficiënt af te handelen zonder de belasting van de rechtbank.

Voorwaarden en bezwaar

Het is belangrijk om te weten dat je bezwaar kunt maken tegen een strafbeschikking. Dit moet binnen 14 dagen na ontvangst van de strafbeschikking gebeuren. Als je bezwaar maakt, komt de zaak alsnog voor de rechter, die dan een oordeel zal vellen.

Openbare geweldpleging

Openbare geweldpleging valt onder de categorie van misdrijven waarbij de openbare orde wordt verstoord en kan variëren van vechtpartijen tot ernstige vormen van geweld. De strafmaat kan variëren afhankelijk van de ernst van het geweld en eventuele recidive.

Als je betrokken bent bij een zaak van openbare geweldpleging en een strafbeschikking hebt ontvangen, is het raadzaam om juridisch advies in te winnen om te bepalen of het zinvol is om bezwaar te maken.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349