Onze experts helpen bij al uw vragen
088 181 0349- Binnen 24 uur.
- Gratis en vrijblijvend.
- Specialist uit uw regio.
Ja, het is mogelijk om bezwaar te maken tegen bestuurlijke boetes. In Nederland vallen bestuurlijke boetes onder het bestuursrecht, en er zijn specifieke procedures die gevolgd moeten worden als je het niet eens bent met een opgelegde boete. Hieronder geef ik een overzicht van de stappen die je kunt ondernemen:
Nadat je een bestuurlijke boete hebt ontvangen, heb je doorgaans zes weken de tijd om een bezwaarschrift in te dienen bij de instantie die de boete heeft opgelegd. Het is belangrijk om in dit bezwaarschrift duidelijk aan te geven waarom je het niet eens bent met de boete en om eventuele bewijsstukken bij te voegen.
Nadat je bezwaar hebt ingediend, zal de instantie je bezwaar in behandeling nemen. Vaak zal er een hoorzitting plaatsvinden waarin je je bezwaar mondeling kunt toelichten. De instantie zal dan beoordelen of de boete terecht is opgelegd.
Na de behandeling van het bezwaar neemt de instantie een beslissing. Zij kunnen besluiten om de boete te handhaven, te verlagen of in te trekken. Je ontvangt hiervan schriftelijk bericht.
Als je het niet eens bent met de beslissing op je bezwaar, kun je in veel gevallen in beroep gaan bij de rechtbank. Dit moet binnen zes weken na de beslissing op bezwaar gebeuren. Het is raadzaam om hierbij juridische hulp in te schakelen.
Het maken van bezwaar en eventueel beroep kan complex zijn, en het is vaak aan te raden om juridisch advies in te winnen om je kansen op succes te vergroten.
U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.