Onze experts helpen bij al uw vragen
088 181 0349- Binnen 24 uur.
- Gratis en vrijblijvend.
- Specialist uit uw regio.
Een gedragsaanwijzing is een juridische maatregel die vaak wordt opgelegd door de overheid of een rechter. Deze kan bijvoorbeeld opgelegd worden in het kader van de Wet tijdelijk huisverbod of als maatregel in een strafrechtelijke context. Het doel van een gedragsaanwijzing is om het gedrag van een persoon te reguleren en daarmee bepaalde risico’s te verminderen of te voorkomen.
Wanneer een gedragsaanwijzing verloopt, betekent dit dat de termijn waarvoor deze was opgelegd, is verstreken. Na het verloop van deze termijn is de betrokkene niet langer gebonden aan de specifieke verplichtingen of beperkingen die door de gedragsaanwijzing werden opgelegd.
Het verlopen van een gedragsaanwijzing betekent echter niet dat de mogelijkheid tot juridische vervolging of dagvaarding volledig vervalt. De mogelijkheid om gedagvaard te worden hangt af van verschillende factoren:
Ja, na het verlopen van een gedragsaanwijzing kun je nog steeds gedagvaard worden, afhankelijk van de omstandigheden en de aard van het oorspronkelijke of nieuwe strafbare feit. Het verlopen van de gedragsaanwijzing zelf beëindigt de verplichtingen of beperkingen die daaraan verbonden waren, maar het heeft geen invloed op de juridische verantwoordelijkheid voor de feiten die aanleiding gaven tot de gedragsaanwijzing of nieuwe strafbare feiten die later worden gepleegd.
U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.