Onze experts helpen bij al uw vragen
088 181 0349- Binnen 24 uur.
- Gratis en vrijblijvend.
- Specialist uit uw regio.
Het aftappen van een telefoon valt onder strikte wettelijke regels en is in Nederland geregeld in het Wetboek van Strafvordering. Het is een zware inbreuk op de privacy en wordt daarom alleen in uitzonderlijke gevallen toegestaan. Hieronder wordt uitgelegd wanneer en onder welke voorwaarden dit mogelijk is.
Vernieling van een raam valt onder artikel 350 van het Wetboek van Strafrecht. Dit is doorgaans geen misdrijf dat als “zwaar” wordt beschouwd in de context van telefoontaps, tenzij er sprake is van bijkomende omstandigheden die de ernst van de zaak significant verhogen. Bijvoorbeeld, als de vernieling deel uitmaakt van een groter patroon van crimineel gedrag, kan het Openbaar Ministerie overwegen een telefoontap als opsporingsmiddel aan te vragen, maar dit is niet standaardpraktijk.
Over het algemeen is het onwaarschijnlijk dat iemand’s telefoon wordt afgetapt uitsluitend voor de vernieling van een raam, tenzij er sprake is van bijkomende factoren die het misdrijf ernstiger maken. Het blijft altijd een afweging van proportionaliteit en noodzaak, en de beslissing ligt bij een rechter-commissaris op verzoek van het Openbaar Ministerie.
U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.