Onze experts helpen bij al uw vragen
088 181 0349- Binnen 24 uur.
- Gratis en vrijblijvend.
- Specialist uit uw regio.
In deze situatie is het belangrijk om de juridische aspecten van verduistering en de verplichtingen rondom het doen van aangifte te begrijpen. Hier zijn enkele overwegingen en stappen die je kunt nemen:
Verduistering is een strafbaar feit volgens het Wetboek van Strafrecht (artikel 321 Sr). Het betreft het zich wederrechtelijk toe-eigenen van goederen die men krachtens overeenkomst of anderszins onder zich heeft. Dit is een ernstig delict dat juridische consequenties kan hebben.
Als bestuurslid van de stichting heb je een fiduciaire verantwoordelijkheid om in het belang van de stichting te handelen. Dit kan betekenen dat je verplicht bent om actie te ondernemen als je kennis hebt van strafbaar gedrag zoals verduistering.
Er is geen algemene wettelijke verplichting voor burgers om aangifte te doen van een strafbaar feit. Toch kan het in bepaalde gevallen moreel en maatschappelijk verplicht zijn om strafbare feiten te melden bij de politie.
De weigering van de burgemeester om een integriteitsonderzoek in te stellen kan frustrerend zijn, maar dit ontslaat je niet van de verantwoordelijkheid om strafbare feiten te melden aan de bevoegde autoriteiten.
Overweeg om aangifte te doen bij de politie. Dit kan helpen om het feit te laten onderzoeken en mogelijk vervolgen.
Informeer andere bestuursleden en overweeg om een gezamenlijke actie te ondernemen.
Raadpleeg een advocaat die gespecialiseerd is in strafrecht of bestuursrecht om je verder te adviseren over de stappen die je kunt nemen en je juridische positie.
Samenvattend, hoewel er geen wettelijke verplichting is om aangifte te doen, kan het in het belang van de stichting en de rechtsorde zijn om de verduistering te melden bij de politie. Het is raadzaam om juridisch advies in te winnen om de beste aanpak te bepalen.
U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.