Onze experts helpen bij al uw vragen
088 181 0349- Binnen 24 uur.
- Gratis en vrijblijvend.
- Specialist uit uw regio.
Het komt steeds vaker voor: mensen worden opgelicht via tikkies of andere betaalverzoeken, vaak met valse beloftes. Als je in deze situatie zit en je krijgt je geld niet terug, zijn er verschillende stappen die je kunt ondernemen om je recht te halen.
Voordat je verdere stappen onderneemt, is het belangrijk om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen. Denk hierbij aan:
In sommige gevallen kan het helpen om direct contact op te nemen met de persoon die je heeft opgelicht. Stuur een vriendelijke, maar duidelijke boodschap waarin je vraagt om terugbetaling. Houd er rekening mee dat dit niet altijd succesvol zal zijn, maar het is een goede eerste stap.
Als je bent opgelicht, is het verstandig om je bank op de hoogte te stellen. Zij kunnen mogelijk stappen ondernemen om de transactie te blokkeren of je verder adviseren over de te nemen stappen. Sommige banken hebben speciale afdelingen voor het melden van oplichting.
Als je geen reactie krijgt of als de oplichter niet reageert, is het belangrijk om aangifte te doen bij de politie. Dit kan online of persoonlijk. Zorg ervoor dat je al je verzamelde bewijs meeneemt, zodat de politie een goed beeld krijgt van de situatie.
Als de bovenstaande stappen niet het gewenste resultaat opleveren, kun je overwegen om juridische stappen te ondernemen. Dit kan inhouden dat je een incassobureau inschakelt of zelfs naar de rechter stapt. Het is raadzaam om in dit geval juridisch advies in te winnen. Een advocaat kan je helpen om de beste strategie te bepalen en je bijstaan in het proces.
Mocht je twijfelen over de te nemen stappen of heb je behoefte aan specifiek juridisch advies, dan raden we aan om het contactformulier op onze website in te vullen. Een professional kan je verder helpen met je situatie.
U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.