Onze experts helpen bij al uw vragen
088 181 0349- Binnen 24 uur.
- Gratis en vrijblijvend.
- Specialist uit uw regio.
Wanneer een bedrijf eenzijdig de voorwaarden van een abonnement wijzigt, zoals het veranderen van een kwartaalabonnement naar een maandabonnement, zijn er enkele juridische aspecten waarmee rekening moet worden gehouden. Dit betreft met name de naleving van de relevante wetgeving, zoals de Wet op het financieel toezicht en consumentenbeschermingswetten. Hier zijn enkele overwegingen:
Bedrijven zijn verplicht om klanten tijdig en duidelijk te informeren over wijzigingen in de abonnementsvoorwaarden. Als de kennisgeving alleen aangaf dat het termijnbedrag zou veranderen, zonder expliciet te vermelden dat de termijn zou worden gewijzigd, kan dit als onvoldoende transparantie worden beschouwd.
Volgens het consumentenrecht moeten wijzigingen die nadelig zijn voor de consument op duidelijke wijze worden gecommuniceerd en moet de consument de kans krijgen om de overeenkomst te beëindigen zonder boete als hij het niet eens is met de wijzigingen.
Als er specifiek sprake is van een overtreding van de betalingstermijnwet, kan dit betrekking hebben op het niet correct communiceren van de betalingsvoorwaarden of het onterecht veranderen van de termijn zonder instemming van de klant.
Als u vindt dat er niet correct is gehandeld, kunt u overwegen om contact op te nemen met de klantenservice van het bedrijf voor opheldering. Daarnaast kunt u eventueel een klacht indienen bij een consumentenorganisatie of juridische stappen overwegen als er sprake is van een contractbreuk.
Het is belangrijk om de specifieke voorwaarden van het contract en de communicatie die u van het bedrijf heeft ontvangen zorgvuldig te bekijken om te bepalen of er daadwerkelijk een schending van uw rechten heeft plaatsgevonden.
U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.