Alcoholslot

Het alcoholslotprogramma is een maatregel dat wordt opgelegd door het CBR. Tijdens dit programma moet de bestuurder een motivatieprogramma volgen en mag deze alleen rijden in een auto met alcoholslot.

Wanneer wordt een alcoholslot opgelegd?

Wanneer het alcoholslotprogramma precies wordt opgelegd verschilt: voor bestuurders die langer dan 5 jaar hun rijbewijs hebben geldt een promillage tussen de 1,3 en 1,8 (resp. 570 en 785 ug/l), voor beginnend bestuurders wordt het alcoholslot geïnstalleerd bij een promillage tussen de 1,0 en 1,8 (resp. 435 en 785 ug/l).

  • Rijbewijs <5 jr: 435 – 785 ug/l
  • Rijbewijs >5 jr: 570 – 786 ug/l

Alcoholslot

Het alcoholslot is een startonderbreker. Elke keer als de bestuurder de auto wil starten wordt het alcoholpercentage gemeten door middel van een blaastest. Als de bestuurder meer dan 0,2‰ of 88 ug/l heeft gedronken, zal de auto niet starten. Ook tijdens het rijden moet de juiste waarde worden geblazen.
De eerste zes maanden moeten de alcoholslotgegevens om de 46 dagen worden uitgelezen bij het servicecentrum. Houdt de bestuurder zich gedurende deze periode aan alle regels, dan zal deze termijn in de volgende zes maanden gerekt worden tot eens in de 92 dagen.

Motivatieprogramma alcoholslot

Tijdens het programma van drie dagdelen wordt onder meer de invloed van alcohol op de rijvaardigheid behandeld. Ook dient u een vragenlijst in te vullen die tot doel heeft te onderzoeken of u lijdt aan alcoholisme.

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Alcoholslot kosten

Het alcoholslotprogramma is uiterst kostbaar. Het opleggen en uitvoeren van het programma door het CBR kost ongeveer €1.000. Naast deze kosten worden ook de inbouw, uitbouw, kosten voor het uitlezen en een maandelijks lease bedrag in rekening gebracht. Deze kosten bedragen samen over de gehele termijn van twee jaar € 3.000. In totaal kost het programma u dus rond de €4.000.

Bezwaar Alcoholslot door advocaat

Zoals bij elke maatregel, kunt u ook tegen het alcoholslotprogramma bezwaar maken. De kans dat de maatregel wordt teruggedraaid is gering, maar onze advocaten halen dankzij hun ervaring goede resultaten. Uw bezwaarschrift laten opstellen en versturen vergroot uw kans op succes. Als u uw gegevens achterlaat op het contactformulier van deze pagina wordt u dezelfde werkdag nog contact met u opgenomen door een ervaren strafrechtadvocaat uit uw provincie.

Strafbeschikking gekregen? Voorkom een strafblad

Let op: een strafblad kan veel problemen geven. Bijvoorbeeld als u tijdens het solliciteren een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig hebt. Er bestaat een grote kans dat uw VOG-aanvraag wordt afgewezen vanwege het strafblad. Meer weten bij welke (lichtere) misdrijven en overtredingen u een strafblad riskeert en wat u er tegen kunt doen? Lees verder op de pagina over strafbeschikkingen.

Strafbeschikking en VOG

Is uw aanvraag VOG afgewezen? Bekijk dan de tips van onze VOG advocaten hoe u succesvol bezwaar maakt. Heeft u een voornemen tot afwijzing van uw VOG-aanvraag ontvangen? Dien dan een zienswijze in. Met ons voorbeeld van een zienswijze kunt u hier eenvoudig zelf actie in ondernemen.

1

toegankelijk

2

vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een strafrechtadvocaat?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat, omdat het afhangt van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt. U hoeft dan slechts een kleine bijdrage te betalen.

Is een strafrechtadvocaat verplicht?

Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het verstandig om wel een advocaat in te schakelen. Het strafrecht is zeer ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Onze advocaten beschikken over de juiste kennis en staan u dan ook graag bij!

Heeft een strafrechtadvocaat beroepsgeheim?

Ja, een strafrecht advocaat moet zich houden aan het beroepsgeheim. Dit betekent dat de advocaat niet openbaar mag maken wat de cliënt hem of haar vertelt, tenzij dit nodig is om de cliënt te verdedigen.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349