Rijbewijs kwijt alcohol

Rijbewijs kwijt alcohol

Als u uw rijbewijs kwijt bent omdat u van de weg bent gehaald met een te hoog alcoholpromillage in uw bloed, krijgt u zowel te maken met de rechtbank/Openbaar Ministerie als het CBR. De rechtbank of het OM zal bekijken of in uw zaak een straf moet worden opgelegd. Het CBR kan een verplichte educatieve maatregel opleggen. Tegen beide procedures kunt u bezwaar maken. Als het voor u belangrijk is om uw rijbewijs snel terug te krijgen, kan bijvoorbeeld een van onze gespecialiseerde strafrechtadvocaten het klaagschrift voor u opstellen en u bijstaan tijdens de zittingen. Laat uw gegevens achter op het contactformulier op deze pagina.

Wanneer raak ik mijn rijbewijs kwijt door alcohol?

U raakt uw rijbewijs kwijt wanneer u met teveel alcohol in uw bloed deelneemt aan het verkeer. Hoeveel dat precies is hangt af van het aantal jaren dat u uw rijbewijs heeft en met welk motorvoertuig u bent aangehouden. Meer informatie hierover vindt u terug op onze zusterwebsite Ingevorderd Rijbewijs.

Straffen

Omdat de invordering van een rijbewijs vaak voorkomt, zijn er voor rechters oriëntatiepunten vastgesteld voor personen die rijden onder invloed. Er zijn twee verschillende tabellen: één voor reguliere (langer dan vijf jaar rijbewijs), en één voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar rijbewijs). Omdat een rechter altijd rekening houdt met de omstandigheden, kan deze beslissen om een onvoorwaardelijke rijontzegging om te zetten in een voorwaardelijke of gedeeltelijke. In dat geval mag u bijvoorbeeld, als u de auto nodig heeft voor uw baan, tijdens de werkweek wel weer de weg op. Een gespecialiseerde strafrechtadvocaat weet precies welke strategie de beste resultaat zal hebben in uw situatie.

rijbewijs kwijt alchohol

rijbewijs kwijt alchohol 2

OBM = ontzegging rijbevoegdheid
TS = Taakstraf

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Educatieve maatregel?

Het CBR zal, afhankelijk van de hoogte van het promillage in uw bloed, beslissen of u een cursus moet volgen (LEMA, EMA of EMG) en/of wellicht een alcoholslot in uw auto krijgt ingebouwd. Ook hier kunt u bezwaar tegen maken alleen niet op pro deo basis.

Het inschakelen van een strafrecht advocaat alcohol rijbewijs

Om uw rijbewijs snel terug te krijgen kunt u het beste het contactformulier op deze pagina invullen. U wordt dan uiterlijk de volgende werkdag teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat, die aangesloten is bij ons netwerk. In dit eerste, vrijblijvende telefoongesprek zal de strafrechtadvocaat uitleggen wat deze voor u kan doen en of dit op pro deo basis kan. Na dit gesprek kunt u aangeven of u gebruik wenst te maken van onze diensten. Het is ook mogelijk om telefonisch contact met ons op te nemen door te klikken op onderstaande button of te bellen naar 088 – 1810 349.

Pro deo advocaat uit eigen regio

Onze gespecialiseerde advocaten staan u graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. U vindt ons bijvoorbeeld in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar u ook woont, bij ons vindt u een advocaat bij u in de buurt die specialist is in zaken wat betreft strafrecht.

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen rijbewijs kwijt alcohol

Hoeveel kost een advocaat?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat. Vaak hangt het af van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van toevoeging werkt. De overheid betaalt de advocaat dan.

Is een advocaat verplicht?

Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het niet onverstandig om wel een advocaat in de arm te nemen. Het strafrecht is erg ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Alleen advocaten beschikken over deze kennis.

Wanneer rijbewijs kwijt alcohol beginnend bestuurder?

Als beginnend bestuurder bent u uw rijbewijs kwijt voor 6 maanden als u meer dan 350 Ugl in uw bloed heeft. Dit staat ongeveer gelijk aan 3 standaardglazen alcohol.

Wanneer ingenomen rijbewijs alcohol niet beginnend-bestuurder?

Voor een niet-beginnend bestuurder geldt dat u uw rijbewijs kwijt bent voor 6 maanden als u meer dan 500 Ugl in uw bloed heeft. Dit staat ongeveer gelijk aan 5 standaardglazen.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349