Slachtofferadvocaat

Slachtofferadvocaat

Bent u slachtoffer van een misdrijf? Heeft u een dierbare verloren door toedoen van een ander? Neem dan direct vrijblijvend contact op. Wij zijn specialist in slachtofferzaken en staan voor u klaar. Zo kunt u zich focussen op verwerking en herstel.

Neem gerust telefonisch contact met ons op. Wij sturen uw contactgegevens door naar een slachtofferadvocaat en u wordt binnen een werkdag teruggebeld. U kunt ook het contactformulier invullen.

Waarom een advocaat voor slachtoffers?

Omdat wij er voor u zijn. In alle stappen van het proces. Een slachtofferzaak is ingewikkeld en er hangt veel van af. Met onze expertise en jarenlange ervaring bieden wij de hulp die u zoekt. Wij kennen uw rechten als geen ander en zorgen ervoor dat u serieus genomen wordt tijdens de zitting. Uw belang is ons belang.

We doen er alles aan om uw proces goed te laten verlopen. We helpen met de aangifte, het vorderen van schadevergoeding, gaan mee naar de rechter en ondersteunen u bij het slachtoffergesprek. En mocht u worden opgeroepen als getuige? Dan staan wij klaar om te ondersteunen tijdens het verhoor. Als uw slachtofferadvocaat, staan we altijd aan uw kant.

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Een netwerk van slachtofferadvocaten

U vindt onze slachtofferadvocaat door het hele land, dus altijd in uw eigen regio. We begrijpen uw achtergrond en spreken dezelfde taal. Deze zitten in Amsterdam, Almere, Zwolle, Assen, Leeuwarden en Groningen. Wij werken alleen samen met slachtofferadvocaat die aangesloten zijn bij www.advocatenorde.nl.

Laat uw gegevens achter op het contactformulier, dan bellen we u voor een vrijblijvend gesprek. We bespreken dan samen het proces en onderzoeken hoe wij u kunnen ondersteunen. Na dit gesprek geef u aan of u hulp wilt.

Gratis slachtofferadvocaat

Wanneer u slachtoffer bent van een ernstig zeden- of geweldsmisdrijf en een vervolging is ingesteld, dan heeft u recht op een gratis (Pro Deo) rechtsbijstand. Ook wanneer u slachtoffer bent van een ander misdrijf – zoals chantage of sextortion, dan is (deels) kosteloze rechtshulp vaak mogelijk. Op de website van Pro Deo Advocaten vindt u alles terug over de kosten van een advocaat en welke vergoeding in uw geval van toepassing is.

In overleg doet onze slachtofferadvocaat kosteloos een pro deo aanvraag bij de Raad voor Rechtsbijstand, zodat u op voorhand weet waar u aan toe bent.

Verhalen op de verdachte

Wanneer de kosten voor rechtsbijstand niet (geheel) worden vergoed, kunnen wij deze namens u verhalen op de verdachte. De hoogte van het bedrag is van uw omstandigheden afhankelijk, maar dekt de door u gemaakte proceskosten.

Medische deskundigen

Medische rapportage – Voorafgaand aan zitting

Voor het toekennen van immateriële schade (trauma of letsel) is ter onderbouwing vaak een rapportage nodig van een professional (arts, psycholoog, of psychiater). Deze rapportage beschrijft de gevolgen van misdrijf voor uw psychische en fysieke welzijn. Binnen ons netwerk van professionals zoeken wij de deskundige die het beste in staat is over uw trauma of letsel te rapporteren.

Tijdens zitting

Een zitting in de rechtbank kan een stressvolle situatie zijn. Het wel of niet aanwezig zijn van de verdachte, persaandacht, toeschouwers, allerlei factoren die confronterend kunnen zijn. Onze slachtofferadvocaten informeren u altijd over uw rechten en de mogelijkheden rondom de zitting. Daarbij bereiden we u voor op de mogelijke scenario’s en besluiten we samen met u wie het woord voert.

Neem contact op en krijg direct hulp

Wij staan klaar om u bij te staan in in uw proces. Bel ons of vul het formulier in en we kijken samen hoe wij u kunnen helpen. Altijd goed.

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een strafrechtadvocaat?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat, omdat het afhangt van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt. U hoeft dan slechts een kleine bijdrage te betalen.

Is een strafrechtadvocaat verplicht?

Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het verstandig om wel een advocaat in te schakelen. Het strafrecht is zeer ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Onze advocaten beschikken over de juiste kennis en staan u dan ook graag bij!

Heeft een strafrechtadvocaat beroepsgeheim?

Ja, een strafrecht advocaat moet zich houden aan het beroepsgeheim. Dit betekent dat de advocaat niet openbaar mag maken wat de cliënt hem of haar vertelt, tenzij dit nodig is om de cliënt te verdedigen.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349