Benadeelde partij

Benadeelde partij

Aangifte doen
Na een misdrijf kunt u als slachtoffer altijd aangifte doen. Tegelijkertijd begrijpen we dat dit gevolgen kan hebben voor u en uw omgeving. Daarom staat Advocaten voor Slachtoffers u bij met informatie, advies en ondersteuning. Ook kunnen we namens u aangifte doen. Neem gerust contact op om de voors en tegens van het doen van aangifte te bespreken.

Direct contact met een ervaren advocaat
Klacht niet vervolgen – artikel 12 Sv procedure

Na de aangifte beslist de Officier van Justitie of de verdachte vervolgd wordt. Wanneer wordt afgezien van vervolging óf wanneer wordt volstaan met een strafschikking of transacties, kunt u klagen bij het gerechtshof: u verzoek de recht om opdracht alsnog tot vervolging over te gaan. Dit heet een artikel 12 Sv procedure.

Advocaten voor Slachtoffers staat u bij in deze procedure, door u te helpen met het opstellen van een goed beargumenteerde klacht.

Lees meer over artikel 12

Soorten zaken waarin wij bijstand verlenen

Alle Advocaten voor Slachtoffers zijn gespecialiseerde en gekwalificeerde slachtoffer-advocaten: speciaal opgeleid om slachtoffers bij te staan op alle gebieden in het strafproces. Door deze specialisatie kennen we alle ins en outs van het strafproces en kunnen we u als slachtoffer optimaal bijstaan

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op
1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een strafrechtadvocaat?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat, omdat het afhangt van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt. U hoeft dan slechts een kleine bijdrage te betalen.

Is een strafrechtadvocaat verplicht?

Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het verstandig om wel een advocaat in te schakelen. Het strafrecht is zeer ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Onze advocaten beschikken over de juiste kennis en staan u dan ook graag bij!

Heeft een strafrechtadvocaat beroepsgeheim?

Ja, een strafrecht advocaat moet zich houden aan het beroepsgeheim. Dit betekent dat de advocaat niet openbaar mag maken wat de cliënt hem of haar vertelt, tenzij dit nodig is om de cliënt te verdedigen.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349