Slachtoffer loverboys

Slachtoffer loverboys

Loverboys worden vaak omschreven als mensenhandelaren die vrouwen of mannen doelbewust emotioneel afhankelijk maken en die vervolgens misbruik maken van deze kwetsbare positie door hen vervolgens -meestal in de prostitutie- uit te buiten door middel van dwang, geweld of een andere feitelijkheid, afpersing, fraude, misleiding, of door misbruik van uit feitelijke omstandigheden voortvloeiend overwicht. Dit zijn ernstige strafbare feiten die ook wel wordt aangeduid als ‘seksuele uitbuiting’. Dit is in het Wetboek van Strafrecht strafbaar gesteld onder artikel 273f. De gevangenisstraffen voor het aanzetten of dwingen tot prostitutie kunnen oplopen tot 12 jaar. Dit kan zelfs nog hoger oplopen indien sprake is van een minderjarig slachtoffer of als er tevens geweld is gebruikt. De werkwijzen die loverboys hanteren om iemand voor zich te winnen en te dwingen tot bepaalde handelingen zijn vaak ‘slinks’ en voor slachtoffers van mensenhandel is het vaak moeilijk om de situatie te beëindigen. Een slachtofferadvocaat kan hierbij helpen en -indien nodig- doorverwijzen naar de juiste hulpverlenende instanties.

Voorafgaand aan de aangifte

Een slachtofferadvocaat begeleidt bij het strafproces tegen de loverboy. Dit begint bij het doen van aangifte bij de politie. Onder omstandigheden kan dit ook anoniem. Soms lijkt het lastig om bewijs te verzamelen tegen een loverboy. Hierover kan een advocaat adviseren, voordat aangifte wordt gedaan. Een advocaat heeft geheimhoudingsplicht en alle gesprekken met hem of haar zijn vertrouwelijk.

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Tijdens het strafproces

Na het doen van aangifte beslist de officier van justitie of de loverboy verder wordt vervolgd. Een slachtoffer heeft het recht om op de hoogte te blijven van de strafzaak. Als er een strafzitting komt dan zijn er een aantal belangrijke rechten voor slachtoffers. Er kan worden verzocht om schadevergoeding. Zowel immateriële als materiële schade als gevolg van het misdrijf kan worden verhaald op de dader. De rechtbank behandeld het schadevergoedingsverzoek tegelijk met de strafzaak. Ook kan, indien gewenst, een slachtoffergesprek worden aangevraagd met de officier van justitie, voorafgaand aan de zitting. Tijdens de zitting mogen slachtoffers gebruik maken van het spreekrecht. Zij kunnen spreken over bijvoorbeeld de straf die een verdachte zou moeten krijgen of de gevolgen die het strafbare feit heeft gehad. Een slachtofferadvocaat helpt bij al deze voorbereidingen en gaat met het slachtoffer mee naar de strafzitting. Geen vervolging Als de officier van justitie besluit om de loverboy niet verder te vervolgen dan kan een slachtoffer hiertegen beklag indienen. Dit kan met hulp van een advocaat. Het Gerechtshof beoordeelt of de officier van justitie terecht de zaak niet heeft vervolgd. Kosten Als de officier van justitie besluit om de loverboy niet verder te vervolgen dan kan een slachtoffer hiertegen beklag indienen. Dit kan met hulp van een advocaat. Het Gerechtshof beoordeelt of de officier van justitie terecht de zaak niet heeft vervolgd.

Contact met een ervaren strafrechtadvocaat

Neem vandaag nog contact op met onze ervaren strafrechtadvocaten, zodat zij u kunnen helpen uw straf te beperken. Dé strafrechtadvocaat is een samenwerkingsverband van verschillende advocatenkantoren door Nederland. U wordt dus altijd bijgestaan door een gespecialiseerde strafrechtadvocaat in uw eigen regio. Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op te door te klikken op de button!

​Pro deo basis

De strafrechtadvocaat kan mogelijk op pro deo basis voor u aan de slag. Dus dan U hoeft niet bang te zijn voor hoge kosten. Lees hier meer over de kosten van een pro deo advocaat en bekijk of u in aanmerking komt voor zo’n advocaat.

Meer weten over

Leer meer over bijvoorbeeld:

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen

Hoe beginnen loverboys?

Met cadeautjes en lieve woordjes zal een loverboy zich aan het begin voordoen als de ‘ideale partner’. Hij probeert uw familie en vrienden verder van je af te duwen, om jou zo dichter naar hem toe te trekken. Op deze manier wilt de loverboy u afhankelijk van hem.

Hoe oud zijn loverboys?

De leeftijd van een loverboy ligt ongeveer tussen de 12 en 60 jaar.

Wat zijn loverboys en hoe gaan ze te werk?

Loverboys geeft een meisje veel aandacht in de hoop dat zij verliefd op hem wordt. Daarna is zijn volgende doel, haar afhankelijk proberen te maken van hem. Hij doet dit door haar op te zetten tegen haar beste vrienden of familie.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349