Slachtoffer van fraude?

Slachtoffer van fraude?

Wellicht heeft u wel eens een vreemde mail in uw inbox ontvangen waarin staat beschreven dat u een groot geldbedrag heeft gewonnen en u enkel en alleen op een bepaalde link moet klikken om uw winst in ontvangst te kunnen nemen. U merkt vrijwel meteen op dat er iets niet in de haak is. Helaas komt het ook vaak voor dat er mails worden verstuurd waarbij het niet of nauwelijks valt op te merken dat sprake is van fraude. Dergelijke mails zijn gevaarlijk en kunnen voor grote schade zorgen.

Fraude komt helaas erg veel voor en zorgt voor grote (financiële) schade voor slachtoffers. Fraude is net als oplichting een vorm van bedrog en kan op verschillende manieren plaatsvinden. Dit kan zowel offline als via het internet. Bij fraude kunt u denken aan uitkeringsfraude, computerfraude, identiteitsfraude, belastingfraude, datingfraude, telefoonfraude (“creditboys”), tikkiefraude, skimmen, WhatsApp-fraude, voorschotfraude, de zogeheten “babbeltruc” en “phishing”.

Wat deze strafbare gedragingen met elkaar gemeen hebben is dat de dader u door middel van leugens beweegt tot het verrichten van handelingen met het doel om daar (financieel) voordeel uit te halen.

Bijstand voorafgaand, tijdens en na de aangifte

Wanneer u wilt dat de dader strafrechtelijk wordt vervolgd, dan kunt u aangifte doen bij de politie. Het is van belang dat uw correct worden genoteerd in een proces-verbaal van aangifte. Wanneer u twijfelt over het doen van aangifte dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen met ons kantoor. Wij kunnen u voorzien van uitgebreid advies en kunnen u bijstaan bij het doen van aangifte.

Wanneer u twijfelt over stappen die u eventueel kunt zetten naast het doen van aangifte, dan kunt u ook contact met ons opnemen. Denk hierbij aan contacten met uw bank of met andere instanties die maatregelen hebben getroffen.

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Schadevergoeding

Wanneer u aangifte heeft gedaan en de dader wordt vervolgd, dan is het mogelijk om u te voegen als benadeelde partij in de strafzaak en een vordering tot schadevergoeding in te dienen. Onze strafrechtadvocaten zijn gespecialiseerd in het bestuderen en opstellen van deze vorderingen en weten waar de juridische pijnpunten liggen. Kortom, wij kunnen samen met u de vordering opstellen en met een kritisch juridische blik beoordelen welke stukken ter onderbouwing van de vordering kunnen worden toegevoegd.

 

Neem vrijblijvend contact op!

Bent u slachtoffer geworden van fraude? Wilt u weten welke stappen u kunt zetten als slachtoffer? Wilt u bijstand bij het doen van aangifte of het opstellen en toelichten van een vordering tot schadevergoeding? Onze strafrechtadvocaten zijn specialist in het verlenen van rechtsbijstand aan slachtoffers van fraudemisdrijven. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen door het formulier in te vullen. Bellen kan natuurlijk ook, wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar op 088 – 1810 349.

 

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een strafrechtadvocaat?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat, omdat het afhangt van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt. U hoeft dan slechts een kleine bijdrage te betalen.

Is een strafrechtadvocaat verplicht?

Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het verstandig om wel een advocaat in te schakelen. Het strafrecht is zeer ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Onze advocaten beschikken over de juiste kennis en staan u dan ook graag bij!

Heeft een strafrechtadvocaat beroepsgeheim?

Ja, een strafrecht advocaat moet zich houden aan het beroepsgeheim. Dit betekent dat de advocaat niet openbaar mag maken wat de cliënt hem of haar vertelt, tenzij dit nodig is om de cliënt te verdedigen.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349