Slachtoffer van oplichting (“geldezel”)

Slachtoffer van oplichting (“geldezel”)

Oplichting is strafbaar en komt helaas veel voor. Bekende voorbeelden zijn de zogeheten “marktplaatsoplichting”, waarbij u iets via internet heeft gekocht, een bedrag heeft overgemaakt, maar nimmer geleverd heeft gekregen. En de zogeheten “geldezelproblematiek”, waarbij een crimineel u heeft benaderd met het verzoek uw bankrekening ter beschikking te stellen voor het overboeken van geld van een andere rekening. Het komt voor dat de bankrekeninghouder op de hoogte is van het feit dat de overboeking illegaal is. Wat echter ook veel voorkomt is dat de bankrekeninghouder door middel van leugens wordt bewogen tot afgifte van zijn bankpas en pincode en niet op de hoogte is van het daadwerkelijke doel van de transactie. Met alle gevolgen van dien.

Bijstand voorafgaand, tijdens en na de aangifte

Wanneer u wilt dat de dader strafrechtelijk wordt vervolgd, dan kunt u aangifte doen bij de politie. Het is van belang dat uw verhaal en uw belevingen van de gebeurtenis dan correct worden genoteerd in een proces-verbaal van aangifte. Wanneer u twijfelt over het doen van aangifte dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen met ons kantoor. Wij kunnen u voorzien van uitgebreid advies en kunnen u bijstaan bij het doen van aangifte.

Bent u misbruikt en onbewust ingezet als “geldezel”? Dan is het van belang om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een strafrechtadvocaat. Mogelijk bent u door de politie namelijk als verdachte aangemerkt en zult u worden uitgenodigd om als verdachte te worden gehoord. Wij kunnen u dan bijstaan tijdens het verhoor.

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Daarnaast kan de bank uw bankrekening blokkeren, uw gegevens registreren in een Intern- en Extern Verwijzingsregister waardoor u mogelijk geen nieuwe bankrekening kan openen. Wij begrijpen dat dit grote consequenties voor u kan hebben. Het is van belang om u in een zo vroeg mogelijk stadium te laten adviseren door een gespecialiseerde strafrechtadvocaat. Wij kunnen namens u een bezwaarschrift indienen tegen het besluit van de bank en wij kunnen u gedurende het strafrechtelijke onderzoek bijstaan.

Neem vrijblijvend contact op!

Bent u slachtoffer geworden van oplichting? Wilt u bijstand bij het doen van aangifte of het opstellen en toelichten van een vordering tot schadevergoeding? Of heeft u een brief ontvangen van een bank of andere overheidsinstantie waarover u juridisch advies wilt? Schaap Strafrechtadvocaten beschikt over gespecialiseerde advocaten die rechtsbijstand verlenen aan slachtoffers van oplichting. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een strafrechtadvocaat?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat, omdat het afhangt van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt. U hoeft dan slechts een kleine bijdrage te betalen.

Is een strafrechtadvocaat verplicht?

Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het verstandig om wel een advocaat in te schakelen. Het strafrecht is zeer ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Onze advocaten beschikken over de juiste kennis en staan u dan ook graag bij!

Heeft een strafrechtadvocaat beroepsgeheim?

Ja, een strafrecht advocaat moet zich houden aan het beroepsgeheim. Dit betekent dat de advocaat niet openbaar mag maken wat de cliënt hem of haar vertelt, tenzij dit nodig is om de cliënt te verdedigen.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349