Slachtofferhulp

Slachtofferhulp

Bent u slachtoffer en op zoek naar hulp? Lees dan snel verder. U kunt vast alle hulp gebruiken die u kunt krijgen van bijvoorbeeld Slachtofferhulp.

De strafrechtadvocaat

U kunt slachtoffer zijn geworden van een misdrijf. Zoals stalking, diefstal of mishandeling. De gevolgen gaan verder dan alleen uw lichamelijke verwondingen bijvoorbeeld. Een misdrijf kan veel impact hebben op uw verdere leven. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van angsten. Of misschien heeft het misdrijf financiële gevolgen voor u.

Wat doet de strafrechtadvocaat?

Een strafrechtadvocaat kan ook slachtoffers bijstaan. De advocaat kan voor u informatie vragen bij het Openbaar Ministerie. En u ondersteunen bij het uitoefenen van uw spreekrecht tijdens de strafzitting van de verdachte bijvoorbeeld. Meer informatie over de hulp van een advocaat kunt u vinden op deze pagina!

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Slachtofferhulp

Misschien heeft u wel eens van deze organisatie gehoord. Slachtofferhulp is belangrijk om uit te leggen. Want Slachtofferhulp kan u ook verder helpen. Daarom leggen wij u uit wat Slachtofferhulp is, wat ze doen en wanneer, hoe en waarvoor u ze kunt inschakelen. Ook vertellen wij u de toegevoegde waarde van een strafrechtadvocaat naast de hulp van Slachtofferhulp.

Wat is Slachtofferhulp?

Slachtofferhulp is een organisatie die gratis hulp biedt aan slachtoffers van een misdrijf, of andere heftige gebeurtenis en aan nabestaanden. Zij geven zelf aan in 2019 rond de 200.000 slachtoffers te hebben geholpen. Het is een landelijke organisatie die zich inzet voor uw behoeften en belangen als slachtoffer. Slachtofferhulp heeft door het hele land vestigingen. Van Slachtofferhulp Groningen tot Slachtofferhulp Nijmegen, overal kunt u terecht!

Wanneer bent u slachtoffer?

Wanneer kunt u hulp krijgen van Slachtofferhulp? Volgens de politie bent u slachtoffer als u door iemand anders iets is overkomen en u daardoor schade hebt. Zoals verwondingen, kapotte of gestolen spullen of psychische schade. Voor Slachtofferhulp is er ook sprake van een slachtoffer als u nabestaande bent. Omdat een dierbare bijvoorbeeld is omgekomen door een verkeersongeval. Als slachtoffer kunt u Slachtofferhulp inschakelen.

Wat doet Slachtofferhulp?

U bent slachtoffer en op zoek naar hulp. Dan kunt u een beroep doen op Slachtofferhulp. Wat doet deze organisatie vervolgens voor u? De manieren waarop Slachtofferhulp u helpt zijn verschillend. Slachtofferhulp biedt:

 • Emotionele hulp;
 • Ondersteuning bij het strafproces;
 • Hulp bij het krijgen van een eventuele schadevergoeding.

Praten met Slachtofferhulp

In een strafzaak van een verdachte heeft u als slachtoffer rechten. Slachtofferhulp ondersteunt u in het gebruik maken van uw rechten. Zo kan een medewerker de zitting samen met u doornemen en voorbereiden. Of helpen bij het opstellen van uw schriftelijke slachtofferverklaring. Dit zijn voorbeelden van de hulp die u kunt krijgen in de ondersteuning bij het strafproces.

Hulp bij gebruik rechten

In een strafzaak van een verdachte heeft u als slachtoffer rechten. Slachtofferhulp ondersteunt u in het gebruik maken van uw rechten. Zo kan een medewerker de zitting samen met u doornemen en voorbereiden. Of helpen bij het opstellen van uw schriftelijke slachtofferverklaring. Dit zijn voorbeelden van de hulp die u kunt krijgen in de ondersteuning bij het strafproces.

Hulp bij schadevergoeding

Als u schade heeft helpt Slachtofferhulp u bij het maken van een overzicht van alle schade. En geven zij advies over wie de schade kan/moet vergoeden. Zo helpt Slachtofferhulp u met het verkrijgen van schadevergoeding. Zoek snel met Slachtofferhulp contact.

Hoe kan Slachtofferhulp helpen?

U kunt chatten, e-mailen, bellen en via social media contact opnemen met Slachtofferhulp. Een medewerker kan bovendien langskomen voor een persoonlijk gesprek. Of u kunt naar kantoor. U kunt zo lang als nodig gebruik maken van de diensten die worden aangeboden.

Als u aangifte doet of slachtoffer bent van bijvoorbeeld een verkeersongeval geeft de politie uw gegevens door aan Slachtofferhulp. U wordt dan binnen 2 dagen na de gebeurtenis gebeld. Mocht u dan geen behoefte (meer) hebben aan hulp is dat ook goed.

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Voordelen van een advocaat

Slachtofferhulp zelf raadt slachtoffers aan waar mogelijk een (strafrecht)advocaat in te schakelen. Een advocaat die ook slachtofferadvocaat is. Deze advocaat komt voor uw belangen op en weet als geen ander hoe het strafrecht in elkaar zit. De advocaat weet hoe hij of zij u het beste kan bijstaan.

Rechtshulp van een advocaat én Slachtofferhulp kan een goede combinatie zijn. Als u de schade al in kaart hebt gebracht met hulp van Slachtofferhulp, kan uw advocaat daar vervolgens mee verder. Bovendien is een advocaat zakelijker. De advocaat zal u steunen in bijvoorbeeld uw spreekrecht. Maar het is dan fijn dat u voor het emotionele gedeelte terecht kunt bij Slachtofferhulp. Dat betekent echter niet dat de advocaat zich niet kan inleven!

Advocaat uit eigen regio

Onze gespecialiseerde advocaten staan u graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. U vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar u ook woont, bij ons vindt u een advocaat bij u in de buurt die specialist is in zaken wat betreft strafrecht.

Advocaat duur?

Dat hoeft niet! We leggen het uit. Onze advocaten werken op basis van toevoeging. Dat is door de overheid gefinancierde rechtsbijstand (pro-deo). Het grootste deel van de kosten wordt betaald door de Raad voor Rechtsbijstand (RvR). U betaalt alleen een kleine eigen bijdrage. Het hangt van de hoogte uw (gezins)inkomen af of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand.

Inkomenstoets

De inkomenstoets ligt 2 jaar voor de aanvraag. De RvR checkt uw jaarinkomen bij de Belastingdienst. Heeft u echt een advocaat nodig maar is uw aanvraag afgewezen? Geen nood! Het kan zijn dat uw inkomen is veranderd en dat u eerst te veel verdiende voor een pro deo-advocaat. Als u nu minder verdient kunt u een peiljaarverlegging aanvragen. De RvR kijkt dan naar uw inkomen ten tijde van de aanvraag. En als uw inkomen dan nog steeds te hoog is voor pro-deo? Dan kan een van onze advocaten u uiteraard op betalende basis bijstaan. Eventueel kan er een vast bedrag worden afgesproken voor het behandelen van uw zaak.

Hulp nodig?

De strafrechtadvocaat kan ook voor u het woord voeren tijdens uw spreekrecht als uw gemachtigde. Misschien wordt het u wel wat veel op zitting. Dan is het prettig dat de strafrechtadvocaat naast u staat. De advocaten aangesloten bij De Strafrechtadvocaat zijn gespecialiseerd in het slachtofferrecht. Dus bent u slachtoffer en op zoek naar hulp? Onze gespecialiseerde advocaten schakelt u met een gerust hart in!

Wanneer u uw gegevens achterlaat via het formulier op deze pagina, zal een strafrechtadvocaat uit uw regio vrijblijvend contact (uiterlijk de volgende werkdag) met u opnemen en uitleggen wat hij of zij voor u kan betekenen. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via onderstaande button of bellen naar 088 1810 349.

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen Slachtofferhulp

Is een advocaat verplicht?

Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het niet onverstandig om wel een advocaat in de arm te nemen. Het strafrecht is erg ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Alleen advocaten beschikken over deze kennis.

Welke rechten heeft een slachtoffer?

Een slachtoffer heeft veel rechten, wij hebben de belangrijkste rechten opgesomd.

 • Een slachtoffer heeft recht op gratis hulp;
 • Een slachtoffer heeft recht op bescherming;
 • Een slachtoffer heeft recht op aangifte doen;
 • Een slachtoffer heeft recht op bijstand door een advocaat of ander type jurist

Hoe krijg je een schade vergoeding?

Wanneer u slachtoffer bent geworden van een strafbaar feit, zijn er meerdere manier waarop uw schade vergoed kan worden. De rechter kan beslissen dat de dader uw schade moet vergoeden. Gaat het om een ernstig misdrijf, dan kunt u mogelijk eenmalig een uitkering van het Schadefonds Geweldmisdrijven krijgen. Wanneer het gaat om een verkeersongeluk, dan kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds motorverkeer.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
 • Binnen 24 uur.
 • Gratis en vrijblijvend.
 • Specialist uit uw regio.
 • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
 • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
 • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349