Slachtofferportaal
Sinds 16 november 2020 is er om de positie van slachtoffers in Nederland te verbeteren een nieuwe website online: MijnSlachtofferzaak.
Website voor slachtoffers
Via de website kan er makkelijk met de DigiD code worden ingelogd op de website van de overheid. U komt dan in het digitale slachtofferportaal terecht. Politie, het Openbaar Ministerie, Slachtofferhulp Nederland en het CJIB zorgen ervoor dat alle brieven en informatie die door hun aan een slachtoffer worden gestuurd via deze website in het slachtofferportaal worden gezet. Dan heeft het slachtoffer één centraal punt waar hij of zij alle informatie van de verschillende organisaties kan vinden.
Direct hulp nodig?
Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
Hulp bij vragen
Als u toegang krijgt tot het OM slachtofferportaal, dan kan dat best veel vragen oproepen. Wanneer u begeleiding wenst van een slachtofferadvocaat om bijvoorbeeld te vertellen wat de brieven en e-mails die in het slachtofferportaal staan betekenen. Of misschien wilt u hulp bij het invullen van formulieren? Neem dan contact op met een van onze specialisten in slachtofferzaken. Wij kunnen uw vragen beantwoorden en u helpen om formulieren in te vullen en (als u wilt) hulp te bieden tijdens de behandeling van uw rechtszaak. U kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen of zelf te bellen naar 088 1810 349.
Strafrechtadvocaat uit eigen regio
Onze gespecialiseerde advocaten staan u graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. U vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar u ook woont, bij ons vindt u een advocaat bij u in de buurt die specialist is in strafrecht zaken.
Toegankelijk
Vrijblijvend
Samen
Veelgestelde vragen slachtofferportaal
Wat is het slachtofferloket?
Als een slachtoffer vragen heeft na het doen van aangifte, kan hij of zij terecht bij het Slachtofferloket. Dit loket informeert, adviseert en begeleidt slachtoffers gedurende het politieonderzoek.
Wat zijn de rechten van slachtoffers?
Als slachtoffer heeft u veel rechten. Zo heeft u recht op informatie, bescherming, een gratis tolk, recht om aangifte te doen en nog veel meer.
Wat houdt het Openbaar Ministerie in?
Het Openbaar Ministerie (OM) kan verdachten voor de strafrechter brengen in Nederland. Hun taak is het opsporen en vervolgen van strafbare feiten.