Bezwaar tegen dagvaarding

Bezwaar tegen dagvaarding

U kunt bezwaar maken tegen een dagvaarding door middel van een bezwaarschrift. Een ervaren advocaat kan dit voor u in orde maken. Neem hiervoor contact op door middel van het bovenstaande formulier. Een strafrechtadvocaat uit uw regio zal dan dezelfde werkdag nog contact met u opnemen.

Reden voor bezwaar tegen dagvaarding

  • Niet-strafbaarheid van het feit of van u als verdachte
  • Onvoldoende bewijs van schuld
  • Als de rechter onbevoegd is
  • Als de officier van justitie niet-ontvankelijk is

Een ervaren strafrechtadvocaat kan op basis van uw situatie bepalen welke vorm van bezwaar het meeste kans van slagen heeft.

Direct hulp nodig?

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.

Neem direct contact op

Termijn voor bezwaar tegen dagvaarding

Als u bezwaar wilt maken tegen uw dagvaarding, moet uw bezwaarschrift binnen 8 dagen na ontvangst van de dagvaarding worden ingediend. Het is dus noodzakelijk snel te reageren als u de zaak door een van onze strafrechtadvocaten te laten behandelen. Het bezwaarschrift moet worden opgestuurd naar de rechtbank waar uw zaak dient. De rechter zal een beslissing nemen over uw bezwaarschrift. Als de rechter uw bezwaarschrift niet ontvankelijk of ongegrond verklaart, zal de zitting op de geplande datum doorgaan. Als uw bezwaar gegrond wordt verklaard hoeft u niet te verschijnen en zal de zitting worden geschrapt.

Gratis toetsing of u bezwaar dient te maken

Als u uw dagvaarding upload zal een ervaren strafrechtadvocaat deze bekijken en oordelen of bezwaar in uw geval nut heeft. Als dit het geval is zal de strafrechtadvocaat het bezwaar voor u opstellen. In de meeste gevallen heeft u recht op rechtsbijstand en kost het opstellen van een bezwaarschrift u dus niets. Wanneer u het bezwaarschrift op laat stellen door een ervaren strafrechtadvocaat, garandeert u zich van de hoogste juridische kwaliteit is maximaliseert u zo de kans dat uw zaak niet hoeft voor te komen.

1

Toegankelijk

2

Vrijblijvend

3

Samen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een strafrechtadvocaat?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat, omdat het afhangt van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heeft u eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten u meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt. U hoeft dan slechts een kleine bijdrage te betalen.

Is een strafrechtadvocaat verplicht?

Bij het strafrecht is een advocaat niet verplicht. Toch is het verstandig om wel een advocaat in te schakelen. Het strafrecht is zeer ingewikkeld en vergt veel kennis van zaken. Onze advocaten beschikken over de juiste kennis en staan u dan ook graag bij!

Heeft een strafrechtadvocaat beroepsgeheim?

Ja, een strafrecht advocaat moet zich houden aan het beroepsgeheim. Dit betekent dat de advocaat niet openbaar mag maken wat de cliënt hem of haar vertelt, tenzij dit nodig is om de cliënt te verdedigen.

Ontvang direct hulp

U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.


Vragen?

Onze experts helpen bij al uw vragen

088 181 0349
  • Binnen 24 uur.
  • Gratis en vrijblijvend.
  • Specialist uit uw regio.
  • Expertise in bemiddeling van gespecialiseerde pro deo advocaten.
  • Toegankelijke juridische bijstand voor cliënten met beperkte financiële middelen.
  • Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid door zorgvuldige selectie en matching van advocaten.
logo

Neem direct contact op

Contactformulier 088 181 0349