Onze experts helpen bij al uw vragen
088 181 0349- Binnen 24 uur.
- Gratis en vrijblijvend.
- Specialist uit uw regio.
Het niet naleven van een convenant kan vervelende gevolgen hebben, vooral als er afspraken zijn gemaakt die van belang zijn voor beide partijen. Wanneer je ex de voorwaarden van het convenant niet nakomt, is het belangrijk om op een gestructureerde manier te werk te gaan. Hieronder vind je de stappen die je kunt volgen om een aanmaning te versturen.
Voordat je actie onderneemt, is het cruciaal om het convenant grondig te controleren. Kijk goed naar de specifieke afspraken die zijn gemaakt en noteer welke bepalingen niet worden nageleefd.
Verzamel bewijs van de niet-naleving. Dit kan bestaan uit e-mails, sms-berichten, of andere documenten die aantonen dat je ex zijn of haar verplichtingen niet is nagekomen. Zorg ervoor dat je alles goed organiseert.
Een aanmaning moet duidelijk en zakelijk zijn. Zorg ervoor dat je de volgende elementen opneemt:
Verzend de aanmaning bij voorkeur aangetekend, zodat je bewijs hebt van de verzending en ontvangst. Dit kan later van belang zijn als je verdere juridische stappen wilt ondernemen.
Geef je ex een redelijke termijn om te reageren. Als er binnen deze termijn geen reactie of actie volgt, kun je overwegen om verdere stappen te ondernemen.
Als de situatie niet wordt opgelost na de aanmaning, kan het nodig zijn om juridische stappen te overwegen. Dit kan variëren van mediation tot het inschakelen van een advocaat. Het is raadzaam om juridisch advies in te winnen, vooral als je twijfels hebt over hoe verder te gaan.
Heb je twijfels over het proces of heb je hulp nodig bij het opstellen van de aanmaning? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website. Een advocaat kan je voorzien van deskundig advies en bijstand bieden in deze kwestie.
U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.