Onze experts helpen bij al uw vragen
088 181 0349- Binnen 24 uur.
- Gratis en vrijblijvend.
- Specialist uit uw regio.
In Nederland kan iemand worden aangehouden (gearresteerd) als er een redelijk vermoeden van schuld bestaat aan een strafbaar feit. Dit vermoeden moet gebaseerd zijn op feiten en omstandigheden die objectief verifieerbaar zijn.
Het komt soms voor dat een persoon ten onrechte wordt aangehouden omdat hij of zij wordt verward met de werkelijke dader. Dit kan gebeuren door fouten in de identificatie, zoals het verstrekken van verkeerde informatie door getuigen of fouten bij de opsporingsinstanties.
Als je wordt aangehouden, heb je bepaalde rechten, waaronder:
Je kunt gebruik maken van deze rechten om je onschuld te bewijzen en je situatie te verduidelijken.
Als je ten onrechte bent aangehouden, kun je een klacht indienen tegen de politie of de verantwoordelijke opsporingsinstanties. Dit kan leiden tot een intern onderzoek en eventuele maatregelen tegen de betrokken ambtenaren.
Indien je schade hebt geleden door de onterechte aanhouding, zoals reputatieschade of financiële verliezen, kun je overwegen om juridische stappen te ondernemen om schadevergoeding te eisen. Een advocaat kan je hierbij adviseren en ondersteunen.
Het niet aanhouden van de daadwerkelijke uitvoerder kan verschillende redenen hebben, zoals een gebrek aan bewijs, vluchtgevaar of onbekendheid met de identiteit van de dader. De politie en justitie zijn verplicht om voortdurend onderzoek te doen om de werkelijke dader te vinden en aan te houden.
Samengevat, als je jezelf in een situatie bevindt waarin je ten onrechte bent aangehouden, is het belangrijk om je rechten te kennen en de juiste juridische stappen te ondernemen om je onschuld te bewijzen en eventuele schade te verhalen.
U wordt vandaag gratis en vrijblijvend teruggebeld door een ervaren strafrechtadvocaat.